Bratislav Nikolić izbacio novinara TV Most iz kancelarije

Gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić izbacio je iz kancelarije novinara TV Most Zlatka Ugrinovića. UNS i DNKiM traže od Nikolića da se izvini novinaru.

Kako je UNS-u rekao Ugrinović, juče je po novinarskom zadatku, otišao u opštinu kako bi se sa zamenikom privremenog organa Živčetom Šarkočevićem dogovorio o njegovom gostovanju u jednoj emisiji.

“U jednom trenutku, u toku našeg razgovora, u kancelariju je ušao Bratislav Nikolić i ugledavši me kako razgovaram sa Šarkočevićem, vidno uzrujan, ljutitim glasom povikao: ’Šta ti radiš ovde, gubi se iz kancelarije’. Poznajući Nikolića od ranije kao konfliktnu i nasilnu osobu, istog trenutka izašao sam iz opštinske kancelarije, kako sebe ne bih doveo u još gori položaj da budem i fizički napadnut. Juče sam bio na sedativima i danas ću otići kod lekara. Za 28 godina koliko radim u medijima, ovo mi se nije desilo“, rekao je Ugrinović UNS-u.

On je dodao da je o incidentu obavestio i svoju redakciju, ali da reakcije nije bilo.

“Ni sam ne znam zašto niko nije reagovao iz redakcije. Nisu ni informaciju o tome objavili“, rekao je Ugrinović.

“Predsednik opštine Štrpce danas je, kako nam je rečeno u opštini, na Sajmu turizma i nije dostupan za komentar, kao i direktorka TV Most koja je UNS-u rekla da je u gužva na Sajmu turizma i da ne može sada da razgovara o tome zašto redakcija TV Most nije obavestila javnost o ovom incidentu”, navodi se u saopštenju.

UNS i DNKiM smatraju da se radi o nasilnom postupku koji ne priliči javnom funkcioneru i da se ovakav odnos prema profesionalnim novinarima ne može tolerisati.

“Zato još jednom pozivamo gospodina Nikolića da se javno izvini kolegi Ugrinoviću”.