U LJuboždi kod Istoka ispisani grafiti uvredljive sadržine uperenih protiv Srba pobratnika

U LJuboždi kod Istoka gde se nedavno vratilo 13 srpskih porodica, sinoć su nedaleko od kuće u kojoj žive Srbi ispisani grafiti uvredljive sadržine upućeni upravo Srbima.

Podpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić  izrazio je duboku zabrinutost i tražio od nadležnih institucija bolju zaštitu Srba u LJuboždi kako bi nesmetano mogli da žive u mestu u kome su se vratili jer su, kako je rekao, „ uporni da opstanu na svojim ognjištima u svojoj LJuboždi i zato im se mora obezbediti sigurnost i moraju se izbeći ovakvi incidenti, koji imaju za cilj da povratnike u LJuboždi ponovo nateraju da napuste Kosovo“, rekao je Jevtić.

Povratnici niti u LJuboždi, niti u bilo kom drugom povratničkom mestu nisu bili pretnja nikada i nikome, istakao je ministar Jevtić.

„ LJudi koji su se vratili, žele samo da ostvare svoja osnovna prava od kojih je prvo i osnovno, pravo na slobodan život bez zastrašivanja. Mi čvrsto stojimo uz te ljude i oni od strane ministarstva na čijem sam čelu imaju svaki vid podrške da ostanu u LJuboždi. Ovakvi incidenti i ovako loše poruke nas neće pokolebati u nameri da vratimo sve one koji žele da se na Kosovo vrate“, rekao je ministar Jevtić.

Jevtić je podvukao da nadležni organi moraju raditi svoj posao na način da apsolutno svakom građaninu Kosova obezbede sigurno okruženje, pa je s toga interes svih da se brzom reakcijom Policije Kosova otkrije ko je uradio ovo.

„ Moja poruka svima koji ovakve incidente čine, jeste da odustanu od provokacija, nasilja i svega onoga što nosi probleme u životu običnih ljudi“, rekao je Jevtić.