Pesnički susreti “Lazar Vučković” 14. i 15. oktobra

(Foto: Dom kulture Gračanica)

Pesnički susreti “Lazar Vučković” biće otvoreni 14. oktobra, ispred rodne kuće Lazara Vučkovića u Gornjem Selu kod Prizrena, sa početkom u 14 časova.

Istoga dana, u 19 sati, manifestacija će se nastaviti u Domu kulture “Gračanica”, u Čitaonici „Darinka Jevrić“, gde će se održati pesničko veče, a biće dodeljena i nagrada za najbolju poeziju objavljenu u časopisu „Stremljenja“.

Sutradan, 15. oktobra, u 10 sati i 30 minuta, program će se nastaviti u porti crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Bostanu – Novo Brdo. U programu će učestvovati pesnici: Bratislav Bata Milanović, Radomir Stojanović, Milica Bakrač, Ratko Popović, Milan Mihajlović i drugi.

Susreti se održavaju od 1969. godine u znak sećanja na prerano preminulog pesnika Lazara Vučkovića koji se 1966. godine utopio u Ohridskom jezeru (zajedno sa pesnikom Blažom Šćepanovićem) prilikom učešća na „Struškim večerima poezije“.  Od 1970. se na ovim susretima dodeljuje nagrada „Lazar Vučković“ za najbolju poeziju objavljenu u časopisu „Stremljenja“.

Program će se održati uz poštovanje epidemijskih mera, napominju organizatori.

Organizatori događaja su Ustanova za novinsko izdavačku delatnost „Panorama–Jedinstvo” i Dom kulture „Gračanica“.