Obeležavanje Dana studenata Univerziteta u Prištini počelo akcijom dobrovoljnog davalaštva krvi

(Foto: Studentski parlament Univerziteta u Prištini)

Obeležavanje Dana studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, počelo je danas organizovanjem akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u Studentskom klubu.

Student prorektor Univerziteta u Prištini, Ivan Virijević, kaže za Radio Kontakt Plus da su organizatori akcije zadovoljni odzivom humanih ljudi.

„Bilo je više od 30 davalaca. Akciju je organizovao Studentski centar ‘Priština’ u saradnji sa Odeljenjem transfuziologije KBC Kosovska Mitrovica“, otkriva Virijević.

Dan studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, obeležava se na Svetski dan knjige – 23. aprila.

Međutim, zbog vaskršnjih praznika uprava Univerziteta primorana je da pomeri održavanje svečane akademije, koja će biti održana 20. aprila u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka sa početkom u 12 časova, objašnjava Virijević.

(Foto: Privatna arhiva)

Istog dana, 20. aprila u 19h, u Studentskom klubu (Dom br. 6) u Kosovskoj Mitrovici, biće otvorena izložba slika Nikole Bradića, pod nazivom “Gračanica u bojama budućeg veka – 700 godina zadužbine kralja Milutina”.

Organizator događaja je Studentski centar “Priština” sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Kada su u pitanju sportske igre, koje se na terenima Tehničke škole “Mihailo Petrović Alas” organizuju u sklopu Dana studenata Univerziteta u Prištini, zbog loših vremenskih uslova odlučeno je da umesto 19. aprila budu održane sredinom maja, pojašnjava student prorektor Virijević.

„Početkom maja studenti će biti zauzeti, imamo neke studentske konferencije i igre u saradnji sa fakultetima iz regiona, pa smo prinuđeni da sportske aktivnosti pomerimo za drugu polovinu sledećeg meseca, kada bude bilo lepše vreme“, dodaje on.

Sva predavanja i vežbe na deset fakulteta Univerziteta u Prištini odvijaju se uživo, jer trenutna epidemiološka situacija to dozvoljava, kaže na kraju razgovora Virijević.