Novinari Radio Goraždevca maltretirani tokom snimanja u Rugovskoj klisuri

(Foto: Radio Goraždevac)

Novinarska ekipa Radio Goraždevca ometana u radu i verbalno maltretirana od strane dvojice nepoznatih lica u Rugovskoj klisuri kod Peći.

Glavni i odgovorni urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević krenuo je sa kolegom Milićem Petrovićem da snime kadrove u Rugovskoj klisuri na pet kilometara od Peći.


“Snimali smo vodopad kod petog kilometra kod Peći, u jednom trenutku se pored nas zaustavilo vozilo iz koga je najpre izašao jedan čovek koji je imao maskirne pantalone. Pitao je glasno na albanskom – ko ste vi – rekli smo da smo novinari Radio Goraždevca, a onda je postao agresivan. Iz auta je izašao i drugi čovek, koji je stao na par metara od nas. Čovek u maskirnim pantalonama nam je tražio dokumenta, što sam ja odbio i rako da ću da zovem policiju jer nije želeo da se legitimiše. Kolega Milić Petrović je prišao i pokazao press karticu. Imali smo vidljive press oznake na autu, prsluke i kameru. Više puta od njega sam tražio da nam se predstavi ali nije hteo da nam da nikakvu informaciju o sebi. Po njegovoj reakciji mislio sam da će da me udari. Sve je trajalo nekoliko minuta, nakon čega su besno zalupili vrata i otišli”, kaže Dimitrijević.

Slučaj je prijavljen stanici policiji u Peći.


“Policija je uzela izjavu i obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Peći, ali je tužilac kazao da nismo fizički napadnuti i da nema elemenata za gonjenje, da nema uznemiravanja novinara i da nema ometanja u radu”, kaže Dimitrijević.


Novinarska ekipa Radia Goraždevac danas je trebalo da završi snimanje priče o zagađenju životne sredine.