Kancelarija za KiM i Srpska lista: Virijeviću pritvor bez dokaza

Ilustracija (Foto: Pixabay)

“U politički montivisanom i montiranom postupku, kosovski sud je bez ikakvog osnova i dokaza odredio jednomesečni pritvor Nebojši Virijeviću (…) iz Leposavića, a na osnovu prijave Кurtijevog poslušnika Radoice Radomirovića”, poručeno je Srpske liste u obraćanju javnosti. Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju su dodali da “kroz sistematski progon Srba, bez ikakvog osnova i pokrića, Priština čitavom jednom narodu poručuje da nema pravo na postojanje”.

Iz Srpske liste poručuju da odgovornom smatraju međunarodnu zajednicu jer, kako su naveli u saopštenju dostavljenom medijima, “uzastopno ćutanje na politički montirane sudske procese u kojima se, bez ikakvih dokaza, časni Srbi stavljaju u pritvor nam jasno govori da se ove antisrpske akcije sprovode uz podršku nekih iz međunarodne zajednice”.

“Cilj ove podrške je namera da se Srbi po svaku cenu nateraju da učestvuju na izborima, a da specijalne jedinice ostanu na severu i maltretiraju naše građane, kao i da naša neosnovano uhapšena braća ostanu u prištinskim kazamatima” dodaje se.

“Izbori pod pretnjama, ucenama i pritiskom bilo koga nikada neće biti prihvaćeni od ponosnog srpskog naroda i nas kao političkih predstavnika”, zaključeno je u saopštenu Srpske liste.

U sličnom tonu je intonirano iz saopštenje dostavljeno medijima iz Kancelarije za KiM.

“Politički procesi i drakonski tretman protiv pripadnika srpskog naroda koji su na miran i demokratski način ustali u odbranu svojih osnovnih ljudskih prava svedoče, ne samo o prirodi društvenog sistema koji je Кurti instalirao, već i o njegovim opasnim namerama”, navedeno je.

“Još jednom najodlučnije zahtevamo od onih koji imaju uticaj na Prištinu da spreče dalje urušavanje ljudskih prava Srba na Кosovu i Metohiji, jer Кurti i njegovi poslušnici u policiji i pravosuđu će, ukoliko ne budu obuzdani, ići do kraja u teroru nad srpskim narodom”, dodaje se u saopštenju kancelarije za KiM.