Osnovni sud u Prištini produžio pritvor trojici osumnjičenih za Banjsku

Foto: Kontakt Plus

Osnovni sud u Prištini potvrdio je danas da je za još dva meseca produžen pritvor trojici osumnjičenih za prošlogodišnji napad u Banjskoj – D. M. V.T. i B. S.

Portparolka Osnovnog suda u Prištini Mirljinda Gaši izjavila je da će pritvor trajati do 24. aprila ove godine, prenose prištinski mediji.

U zahtevu za produženje pritvora se navodi da su okrivljeni V.T. i B.S. sa još neidentifikovanom grupom, organizovano i naoružani raznim vrstama teškog vojnog naoružanja, namerno, posle ilegalnog ulaska na Kosovo, sa više desetina vozila punih oružja, blokirali put sa dva kamiona kako bi napravili zasedu na službenike Kosovske policije, a zatim ih napali granatama i raznim oružjem.

D.M. je, prema navodima Specijalnog tužilaštva, namerno pružao pomoć pripadnicima organizovane grupe, tako što je snimao kretanje pripadnika Kosovske policije, koji su sprovodili akciju protiv osumnjičenih umešanih u ovaj slučaj.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja nedavno je saopštio da su „svi osumnjičeni koji su izvršili teroristički napad u Banjskoj 24. septembra u sistemu međunarodnih poternica Interpola“.

Septembra prošle godine u Banjskoj su ubijeni jedan pripadnik Kosovske policije i trojica Srba.