Vučić: Nikada nisam razgovarao sa Veselinovićem i Milanom Radoičićem

Predstavnici Srpske liste (Foto: Fejsbuk stranica Srpske liste)

„Ja sam dva puta video na Kosovu Veselinovića. Mislim da se nikada u životu nismo čuli. Nemam ni njegov broj memorisan u aparatu“ – ovo su veze predsednika Srbije sa Zvonkom Veselinovićem, onako kako ih je predstavio danas javnosti. A kada je u pitanju Milan Radoičić, Vučić kaže da iako je pričao, to je moglo da bude „samo ako je bio prisutan u društvu u kojem se pričalo o Kosovu“.

Predstavljajući detalje danas potvrđenog dogovora u Briselu o rešavanju krize na Severu, Vućić je na kraju obraćanja odgovorio i na pitanje o jučerašnjim navodima Marinike Tepić.

Liderka srpske opozicije Marinika Tepić na novoj konferenciji za medije, na kojima iznosi afere o organizovanom kriminalu, juče je saopštila, pozivajući se na informacije profesionalaca iz VBA, da je Vučićev ključni čovek, inače direktor Vojno obaveštajne agencije Đuro Jovanić navodno krio od Vučić da je predsednik „upao na mere“ zapravo „legalnog prisluškivanja kriminalaca Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića“, a onda Vučić „lažno tvrdio da njega zapravo neko prisluškuje i da postoji neka zavera protiv njega“.
„Naravno, optužbe je usmerio na (ministra) Nebojšu Stefanovića i (nekadašnju državnu sekretarku) Dianu Hrkalović. A VBA je morala imati i imala je sve informacije o tome da se radi o legalnom prisluškivanju kriminogenih lica sa kojima je Vučić bio u komunikaciji, što smo mesecima tvrdili“, navela je Tepićeva.

Demantujući istinitost navoda, Aleksandar Vučić sada tvrdi da nikada nije razgovarao sa Zvonkom Veselinovićem i potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem, a čija se imena kao vođa kriminalno organizovane grupe nalaze na optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića.

Tvrdi i da ga MUP „sigurno nije prisluškivao zbog toga“.

„Ja sam dva puta video na Kosovu Veselinovića. Mislim da se nikada u životu nismo čuli. Nemam ni njegov broj memorisan u aparatu“, kaže predsednik Srbije.

A kada je u pitanju Milan Radoičić, Vučić kaže da iako je pričao (sa njim), to je moglo da bude „samo ako je bio prisutan“ u društvu sa kojim se pričalo o Kosovu.

„Možda da je bilo neko društvo oko Kosova pa da sam sa nekim razgovarao a da je možda bio prisutan i Milan. Na sastancima kada ja prenosim poruke ljudima sa Kosova gde su bili vi predstavnici Srpske liste, pa mi se oni svi obraćaju“.