Nikolić: Pristajemo na sve osim priznanja Kosova

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je jedino izvesno da će Aleksandar Vučić biti predsednik Srbije. Nikolić kaže da Srbija pristaje na sve uslove EU osim priznanja Kosova.

Razmišljao sam da bi trebalo da se kandidujem, o tome razgovarao sa Aleksandrom u više navrata. Kada je stranka odlučila ko će biti kandidat, pred sobom sam imao stav SNS da podržava Aleksandra Vučića i taj stav poštujem zato što volim Srbiju, a volim i SNS bar koliko oni koji su glasali da Vučić bude kandidat“, rekao je Nikolić Radioteleviziji Srbije.

Nikolić je istakao da bi njegovo insistiranje na kandidaturi moglo da “okrene situaciju u korist ljudima za koje misli da ne bi dobro vodili Srbiju”.

“Shvatio sam da je vreme da se dogovorimo i da ponovo zajedno izađemo pred Srbiju, kao i uvek. Juče smo se dogovorili da zajednički radimo na reformama i podizanju Srbije, a ko je na kojoj funkciji, jedino je izvesno je da će Aleksandar Vučić biti predsednik Srbije”, rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je potvrdio da je premijeru predlagao da ga podrži u kandidaturi za drugi predsednički mandat ili da ga podrži u povratku na čelo naprednjaka i poveri mu mandat za sastav nove vlade, ali da prvi predlog više ne dolazi u obzir.

Nikolić je naveo da sa Vučićem nije razgovarao o funkcijama, i dodao da će  podržavati Vučićevu kandidaturu.

Aleksandar i ja nismo koalicioni partneri. Kada nas dvojica koji smo jedna ideja u dva čoveka, kada mi sklapamo sporazum, šta će nam sporazum o funkcijama“, rekao je Nikolić.