Komandant KFOR-a: Kosovske Bezbednosne Snage priznajemo u sadašnjoj formi

Komandant KFOR-a na Kosovu Đovani Fungo posetio je danas Goraždevac gde je razgovarao sa lokalnim predstavnicima Srba.
Komandant KFOR-a Đuzepe Fungo izjavio je za radio Goraždevac da KFOR ostaje posvećen očuvanju bezbednosti i ispunjavanju svoje misije na Kosovu a da Bezbednosne Snage Kosova KFOR prepoznaje samo u sadašnjoj formi.

“Kosovske Bezbednosne Snage do sada rade u okviru svog mandata i to je forma u kojoj ih mi priznajemo”. KFOR će nastaviti da obavlja svoju misiju u garantovanju bezbednosti, slobode kretanja bez obzira na etničku pripadnost i religiju”, rekao je Fungo.

Fungo je za radio Goraždevac izjavio da će KFOR nastaviti sa obezbeđivanjem Manastira Visoki Dečani i da se u tom pogledu ništa neće promeniti.

Šef opštinske podkancelarije u Goraždevcu Slobodan Petrović rekao je da su učesnici na sastanku komandantu KFOR-a na Kosovu preneli zabrinutost srpske zajecnice.

“Ono što je bila glavna tema razgovora je bezbednost, bezbednost srpske zajednice. Na to što smo ukazali ja i moji saradnici, koji su bili prisutni na sastanku, je manjak srpskih policijaca u ovom regionu, u Pećkom regionu posebno, jer ovde imamo dva srpska policajca i ništa više. Od njega smo zahtevali da to prenese ministru unutrašnjih poslova, da sa njim popriča o tome, jer nije više situacija da Srbi neće da se integrišu, već Srbe neće da integrišu a to je velika razlika”, kazao je Petrović

Komandant KFOR-a Đovani Fungo je nakon razgovora sa predstavnicima srba u Goraždevcu obišao školu gde se kratko sreo sa direktorom Milivojem Zdravkovićem i najstariju Crkvu brvnaru Sv Jeremije u kojoj su sačuvane dveri iz šesnaestog veka.