Policija Kosova: Uhapšena grupa osumnjičena za više krađa, zaplenjeno i oružije

Jedinica za istragu Policijske stanice u Dečanima, u saradnji sa drugim jedinicama i saradnji sa građanima Dečana, tokom operativnog istražnog rada uspela je da identifikuje i uhapsi grupu osoba osumnjičenih za krivična dela krađe na teritoriji Dečana i okoline tokom  2016/2017. godine ali i ranije, saopštila je Policija Kosova za region Peći..

Osumnjičeni koji su tokom ove operacije uhapšeni i krivično gonjeni su: L. B. (21), K. (18), I. GJ. (23), L. M. (23), E. GJ. (22), E. V. (21), kao i četiri (4) druga lica za koja se sumnja da su kupovali ukradenu robu od osumnjičenih.

Ova lica se terete da su izvršila preko 21 krivično delo pljačke, pljačke kuća, stanova i prodavnica.

Pored ukradenih predmeta kao što su laptop računari i projektori, kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto vatreno oružije i municija.

Kosovska policija, stanica policije u Dečanima u cilju povećanja sigurnosti u svojoj zoni odgovornosti, nastavlja sa pojačanim aktivnostima u primjeni zakona i otkrivanju počinilaca svih područja kriminala, krađa, konfiskovanja oružija, hapšenje počinilaca različitih krivičnih djela, odnosno izvršenje ovlašćenja i ovlašćenja datih zakonom, navodi se u saopštenju Kosovske policije za region Peć koje je dostavljeno Radio Goraždevcu.

Kosovska policija se zahvaljuje građanima koji su sarađivali i pomagali policiji bez oklevanja i obaveštavali o negativnim krivičnim pojavama u našem društvu, jer samo na taj način može i treba stvoriti sigurno i mirno okruženje za sve građane u opštini Dečani i područje uopšte. Stoga, pozivamo sve građane da sarađuju u budućnosti sa  Policijom Kosova, navodi se u saopštenju.