Goraždevac: maskirane osobe ispisale grafit UČK na vratima porodične kuće

Sinoć oko ponoći u dvorištu Milenka Dakića iz Goraždevca viđene su maskirane osobe sa fantomkama na glavi koje sun a kućnim vratima ispisale grafit UČK. Jedno maskirano lice primetio je Milenkov sin Luka. A slučaj je odmah prijavljen Policiji Kosova koja je odmah otvorila istragu. Na lice mesta su osim lokalne policije izašli I pripadnici istražne jedinice iz Peći.

Milenko Dakić je u izjavi za Radio Goraždevac opisao kako je njegov sin Luka u dvorištu doživeo ovakvu neprijatnost.

“Sedeli smo devet sati je prošlo. Gledali smo neku sportsku emisiju, ništa nismo primetili, međutim, kad je Luka izašao vani i krenuo prema poljskom WC-u, video je nešto crno pored mesta gde bacamo pepeo. Računao je da je to naš pas i kad je upalio lampu čovek je sa fantomkom na glavi čučao dole. Kad je video svetlo zbrisao je. Međutim, kad su posle jedno dvadeset minuta-pola sata Luka I njegova majka pošli na spavanje, videli su gore na stepeništu da je napisano UČK.  Oni to odmah nisu primetili, kad su upalili svetlo videli su to i odmah došli kod mene, kaže tata da vidiš on je napisao UČK, hajde rekoh da to vidim i onda sam ja pozvao policiju”, rekao je Dakić.

On dodaje da je ovo jasna poruka srbima I da se najviše plaši za budućnost svoje dece.

“Svakog dana se dešavaju čudne stvari, ja stvarno ne znam. Plašim se za decu, ova deca su se uplašila, ja stvarno ne znam šta da vam kažem”, kaže Milenko Dakić iz Goraždevca.

Ovaj incident desio se samo dvadeset četiri sata nakon što je u drugom delu sela ukradena steona krava Vesku Dašiću.

I ovaj incident uznemirio je žitelje najvećeg srpskog sela u Metohiji.

Milenko Dakić, domaćin na čijim vratima je napisano UČK