Nastavljaju se protesti u Goraždevcu.


Danima Srbi iz Goraždevca i Albanci iz okolnih sela protestuju zahtevajući od nadležnih da iz fabričkog pogona uklone Hemijski otpad koji je iz bivšeg pogona Kombinata kože i obuće u Peći donet u Goraždevac. Okupljeni su i danas u protestnoj šetnji izrazili svoje nezadovoljstvo što je kompanija SWIS uz pomoć Policije i Kosovskih Bezbednosnih Snaga dopremila otpad upravo na ovom mestu:
“Samo da pokažemo da smo spremni da idemo odavde, ako ovo ne ukone mi moramo da se selimo, videli ste tamo gde ima crknutih ptica i svašta”, reko je Mladen Stevanović.


“Okupilo smo se zbog ovih buradi koji su sporni, pojma nemamo šta je u pitanju, tako da ja lično bih predložio vlastima ako ne postoje ovde na Kosovu za uništenje takvih otrova mesto daj neka nas oporezuje koliko nas stanovnika na Kosovo ima da damo po 10, 15 centi, 20 centi neće više da bude to sa glave na glavu da ponesemo u neku državu gde to spaljuju”, rekao je Mirko Srbljak.


“Izašli smo da protestujemo zbog otpada, zbog ovog Salje koji je to uradio, normalan čovek to ne bi uradio nikada”, kaže Bogoljub Portić.


“Okupili smo se u nadi da će to stavrno da uklone ovde živi većinski deo stanovništva imamo puno dece i bilo je dosta valjda otrova, vreme je bar da nas ovim ne truju. Svakog dana se okupljamo ppovodom toga ali kako ja vidim nema baš dosta zainteresovanih koji treba da rade taj posao, mi ćemo se i dalje okupljati pa videćemo”, rekla je Mirjana Srbljak


Na današnjem skupu koji je trajao oko sat vremena obratili su se i predstavnici Goraždevca.


“Što su rekli da nije opasna materija ja molim i medije da pogledaju ove materije koje su ovde bile nek se zumira i nek se slika, to imaju i Kfor i Policija i svi nek vide šta se sve dešava kakvi su to hemijske materije i da li su otrovne ili nisu. A gde je to sve tako svih ovih 20, 18 godina gde je bilo u kombinatu, zašto sad ne ostane tamo isto u tom kombinatu do određenog skladišta gde treba da bude locirano na drugom prostoru nedaleko odavde tamo gde ne žive stanovnici i gde neće da bude opasnost za ljudske živote, niti opasnost po život dece”, reko je Miloš Dimitrijević.


Okupljeni su još jednom sa ovog skupa poručili da će istrajati u svojim zahtevima, jer kako kažu žele da oni i njihova deca žive u čistoj i bezbednoj sredini.