Goraždevac: Javna debata o budžetu Opštine Peć za narednu godinu

U Goraždevcu je odrzana javna debata u vezi planiranja opštinskog budžeta za 2020. godinu, na kojoj je učestvovao i gradonacelnik Peći Gazmend Muhadžeri.

U Domu kulture u Goraždevcu prisustvovalo je oko pedesetak građana koji su izneli svoje ideje u vezi ulaganja kapitalnih investicija opštine Peć.

Građani koji su diskutovali, uglavnom su tražili da se obezbedi iskopavanje bunara, kanali za novodnjavanje i izgradnja brane na reci Bistrici, kako bi se poboljšali uslovi za bavljenje poljoprivredom.

Predstavnik Srpske liste u Goraždevcu i član Opštinskog odbora za zajednice Miloš Dimitrijević rekao je da je na polju infrastrukture u ovoj godini urađeno dosta ali da su neke investicije izostale poput brane na Pećkoj Bistrici.

„Prioritet je i za sledeću godinu, posto je budžet skinut opstini Peć, jestu brane na Predinom Studencu i izvoru Krstić“, kaže Dimitrijević.
Gradonačelnik Gazmend Muhadžeri izjavio je za Radio Goraždevac da će većina ideja ući u plan investicija za narednu godinu.

„Pokušaćemo da uložimo u ono što su građani ttražili jer to srbi i albanci uglavnom traže a ostalo su putevi i javna rasveta. Znači uglavnom se svuda to i traži“, rekao je Muhadžeri.

Opština Peć održva desetak javnih debata u vezi planiranja Opštinskog budžeta, od kojih je većina održava van gradske skupštine u selima i naseljima. Poslednje četiri godine debata o planiranju budžeta opštine Peć se redovno održava i u najvećem srpskom selu u Goraždevac.