Milorad Arlov podelio paketiće deci u Metohiji [Video]

Predsednik odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov uručio je danas novogodišnje paketiće učenicima Osnovne škole “Milun Jakšić” u selu Banje nadomak Srbice a potom i u Osojanu i Goraždevcu.

Predsednik odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov kaže da je ove godine pažnja uglavnom posvećena deci koja žive u Metohiji.

“Uručili smo paketiće u svim skoro srpslim selima: Banje, Suvo Grlo, Crkolez, Osojane, Klina, Istok i ovede smo sada u Goraždevcu. Sutra smo u Orahovcu i Velikoj Hoči. Odbor je preko osnovnih škola sprovodio je huanitarnu akciju Za dečiji osmjeh na Kosovu i Metohiji, i za izgradnju dnevnog centra Podrži me u Kosovskoj Mitrovici. Negde preko četrdeset hiljada učenika, isto toliko porodica iz devedesetčetiri škole u Republici Srpskoj davali su sredstva i obezbedili više od hiljadu paketića a ostali deo će ici za izgradnju dnevnog centra”, izjavio je Arlov za Radio Goraždevac.

Najmlađi su se kao i uvek obradovali poklonima koji su im uručeni.
Arlova su u Metohiji dočekali članovi privremenih organa i direktori škola. Predsednik Privremenog organa za Peć Miloš Dimitrijević zahvalio se Arlovu na poklonima i naglasio da je on stalno sa narodom u Metohiji.

“Nije ovo prvi put. Naš dragi brat Milorad prelazi kilometre, i kilomentre i mislim da je on svakih petnaest dana ovde na prostorima Kosova i Metohije da obiđe porodice, da obiđe naš narod tamo gde izuzetno teško živi i saoseća sa nama”, izjavio je Dimitrijević za Radio Goraždevac.

Predsenik Privremenog organa za Istok Mališa Đurić je rekao da kroz ovakve posete Srbi koji ovde žive osećaju podršku naroda iz Republike Srpske.

“Ovo je samo još jedna podtvrda da su oni uvek sa nama ako nisu fizički onda su u mislima. Oni su doživeli nešto slično nama”, kaže Mališa Đurić.

Direktor OŠ Janko Jovićević iz Goraždevca Milan Anđelković zahvalio se na podršci i zbog toga, kako je rekao, što su deci ulepšali detinjstvo.

“Zahvalio bih se svim ljudima u Republici Srpskoj koji misle na nas ovde na Kosovu i Metohiji. Hvala im što su ovoj deci ulepšali detinjstvo. Nadam se da će i u budićnosti to činiti. Treba naći prave reči kako se njemu odužiti, jer čovek zaista sve ovo radi iz srca. Hvala njegovom odboru za pomoć narodu na Kosovu i Metohiji koji konstantno misli na sve nas”, izjavio je Anđelković za Radio Goraždevac.

Predsednik odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov sutra će svoju posetu nastaviti u Orahovcu i Velikoj Hoči gde će obradovati tamošnje mališane.