Dimitrijević: direktori i članovi Privremenog organa za Peć doniraju novac za pomoć svojim građanima

Predsednik i članovi privremenog organa u Goraždevcu i direktori škola i Doma zdravlja donirali su sopstvena sredstva kao bi obezbedili kupovinu prehrambenih paketa za četrdeset pet najugroženijih porodica i izvršili dezinfekciju ulica u Goraždevcu.

“Mi kao privremeni organ i krizni štab mi smo sve ovo organizovali iz sopstvenih sredstava oko 45 paketa koje smo sami donirali ja kao predsednik imoji članovi da bi pomogli onim ljudima koji to ne mogu da kupe da pomognemo na neki način ljudima koji ne mogu da izlaze iz svojih kuća. Već danas kreće akcija da se podeli brašno i higijenski i prehrambeni paketi. Mogu da kažem da smo pored toga podelili oko 550 rukavica i zaštitnih maski. To smosve mi kao privremeni organ donirali iz sopstvenih sredstava”, Rekao je Miloš Dimitrijević za Radio Goraždevac.

Novčana sredstava su pored privremenog organa izdvojili direktori škoa i Doma zdravlja. Donacije su nam u ovom pogledu izostale, za razliku od drugih sredina i institucija ali je pre svega naša dužnost da vodimo računa o svojim najugroženijim građanima, kaže Dimitrijević.

“U drugim sredinama su svi donirali na neki način nešto, kod nas niko nije, mi nismo izostali i to smo uradili zbog naših građana, da im pomognemo onoliko koliko smo mi u mogućnosti, zaključio je on.
Kada su lekovi u pitanju veliku pomoć nam je pružio Dom zdravlja u Zubinom Potoku pa nam sada zahvaljujući njima najpotrebniji lekovi stižu na vreme.

“Ovde su problem lekovi za hronične bolesnike i stare koji ne mogu lekove da odu da uzmu. Imamo 14 hroničnih bolesnika i bez lekova ne mogu. Pošto je Mitrovica pretrpana mi sada to završavamo preko Zubinog Potoka i zahvali smo Domu zdravlja i direktorici u Zubino Potoku kao i predsedniku Srđanu Vuloviću koji je izašao u susret ovom našem kraju da lekovi stižu na vreme”, kaže predsednik privremenog oprgana za opštinu Peć Miloš Dimitrijević.

On se zahvalio svojim građanima koji od početka vanredne situacije volontiraju i pritiču u pomoć građanima.

“Želim da se zahvalim svim volonterima koji su ovih dana bili na akciji i posećivali ljude koji su nemoćni, kupovali im lekove, donosili su im namirnice i hleb”, kaže on.

Predsednik Privremenog organa za Peć Miloš Dimitrijević kaže da su u proteklom periodu podelili oko 550 zaštitnih maski i rukavica iz sopstvenih sredstava i da su na isti način organizovali dezinfekciju ulica u Goraždevcu.