Osojanska dolina već dva dana bez vode

Cesma (Foto: Radio Goraždevac, ilustracija)

Povratnici iz Osojana i okolnih sela već dva dana nemaju vode, zbog čega je kako kažu situacija kritična. Iz regionalnog vodovoda „Hidrodrini“, kažu da je uzrok najverovatnije kvar koji ekipe na terenu još uvek nisu pronašle.

Da je dva dana bez vode čitava osojanska dolina u vreme kada se zahteva veća higijena potvrdio je Gabrijel Tot, koji sa suprugom i decom živi u Osojanu.

„Juče od 10h selo Osojane je ostalo bez snabdevanja pijaćom vodom. Selo Osojane nije jedino selo osojanske doline koje je iz volšebnih razloga ostalo bez pitke vode. Takođe su i sela Šaljinovica, Koš i Tučep pogođena ovim problemom. Obzirom da je sušna sezona, da je već počelo zalivanje bašti, plastenika i ostalog, ne bi na iznenađenje bilo da je razlog nestanka vode ilegalno prikljucivanje na vodovod. Veliki broj Srpskih porodica je ovim neodgovornim ponašanjem doveden u problem. Iskreno se nadamo da će odgovorna lica uzeti u obzir nastalu situaciju i da će u skladu sa svojim mogućnostima, ali i obavezama učiniti sve da se novonastala situacija što pre reši”, rekao je Tot u izjavi za Radio Goraždevac.

Iz regionalne kompanije „Hidrodrini“, kažu da su upoznati sa problemmom ali da ekipe koje su na terenu ne mogu da pronađu kvar.

Bedri Hasanani, generalni menadžer regionalne kompanije „Hidrodrini“, rekao je za Radio Goraždevac da nema konkretnih informacija kada je današnji dan u pitanju ali da zna da su ekipe na terenu.

„Ekipa je na terenu, ja imam informaciju za juče ali za dva dana ne. Sada kontrolišemo sistem i za sada nismo našli ništa da je nešto pokvareno ali ćemo do kraja ispitati sve dok ne nađemo šta je u pitanju. Inače nema redukcije jer za sada ima vode dosta i jedino može da bude neki kvar a da mi to još nismo ponašli. Sa time se bavimo, naše ekipe su na terenu i ja verujem da ćemo brzo rešiti taj problem“, izjavio je Hasani za Radio Goraždevac.