Pretučen jedini srpski povratnik u selu Opraške kod Istoka

Jedini srpski povratnik u selu Opraške kod Istoka pretučen je danas oko podneva, saznaje Radio Goraždevac.

Policija Kosova privela je osumnjičene koje je Miletić prepoznao u stanici policije u Istoku. Komandir stanice policije u Istoku Enver Gaši rekao je da je Miletić napadnut na svom imanju i demantovao da su napadači albanci.

”Nakon sto je povređenom MP iz sela Opraške ukazana medicinska pomoć u Istoku i Peći on je došao u stanicu i prepoznao dvojicu osumnjičenih iz egipćanske zajednice. Okrivljenima je određen pritvor u trajanju od 48 časova, na osnovu odluke javnog tužioca”, izjavio je za Radio Goraždevac Enver Gaši, komandir Policijske stanice u Istoku.

Miletiću je ukazana pomoć u bolnici u Peći, gde su konstatovane povrede glave i ekstremiteta. On je trenutno u stanici policije u Istoku gde daje izjavu o incidentu.

”Krenuo sam traktorom prema njivi i video sam da neko seče drva u mojoj šumi koja se tu nalazila. Video sam dva čoveka iz susednog sela Žač. Kada sam krenuo traktorom ka njima jedan je pao sa konjske zaprege, nakon čega je sišao i drugi. Prišli su traktoru i Udarali su me kolčevima po glavi, nogama i rukama. Od udarca u glavu kratko sam izgubio svest a kada sam se osvestio nisam mogao da pronađem telefon. Moji su saznali tek kada sam se nekako dovezao kući i pozvali smo policiju”, izjavio je Miletić za Radio Goraždevac.

Miletić je napadnut na svom imanju. Hitna pomoć ga je odvezla u Pećku bolnicu gde mu je ukazana pomoć, saznaje Radio Goraždevac.

Policija Kosova pokrenula je istragu o ovom slučaju.

Petko Miletić živi sa suprugom i dvoje dece u selu Opraške, blizu Osojana i jedini je povratnik u ovom selu.