Prebrojani glasovi iz Metohije, SNS pobedio svuda osim u Goraždevcu, tuča u Raški

Rano jutros prebrojani su glasovi sa šest biračkih mesta iz Goraždevca na kojima su parvo da glasaju na republičkim izborima imali stanovnici Metohije.

U svim opštinama pobedu je odnela Srpska napredna stranka ali je na biračkom mestu broj 4 , na kome su glasali žitelji Goraždevca, ubedljivo pobedila Socijalistička partija Srbije. Na tom biračkom mestu SPS je dobio 117 a SNS 62 glasa. Na biračkom mestu broj 5, gde je su pored stanovnika opštine Peć glasali i stanovnici opštine Srbica SNS je dobila podršku 338 građana dok je SPS dobio 243 glasa u obe opštine.

Na biračkom mestu broj 1 Istok, Srpska napredna stranka dobila je 196 a Socijalistička partija Srbije 29 glasova. Slično je i na drugom biračkom mestu za ovu opštinu gde je SNS dobio 32 a SPS 4 glasa.

U opštini Klina na biračkom mestu broj 3 Srpska napredna stranka dobila je 143 a Socijalistička partija srbije 14 glasova.

Prikupljanje glasova za Republičke izbore u Srbiji na šest biračkih mesta u Goraždevcu sinoć je završeno u 20:15 sati. Na svim biračkim mestima glasalo je 1.495 birača od ukupno 4.488 upisanih što je u procentima 33,31%..

Glasačka mesta bila su otvorena petnaest minuta duže zbog kasnijeg otvaranja biračkih mesta.

Tuča u Raški

Sukob koji je bio primetan tokom celog izbornog dana u Goraždevcu i borbe za “sigurne glasove”, između načelnika Pećkog upravnog okruga Mila Stevanovića (SNS) i Predsednika privremenog organa opštine Peć Miloša Dimitrijevića (SPS) završio se tučom ispred centra za brojanje u Raški.

Nakon guranja i razmene nekoliko udaraca Stevanović je Dimitrijevića pogodio flašom, saznaje radio Goraždevac.

O ovom incidentu u Raški nije obaveštena policija.