Dimitrijević: Vakcina protiv korone je najvažnija pomoć države našim građanima, pozivam sve da se vakcinišu

U današnjem izdanju emisije “Otvoreno o svemu”, govorio je predsednik Privremenog organa za Peć Miloš Dimitrijević. Tema emisije bila je situacija izazvana virusom Covid19 u srpskim sredinama.

Miloš Dimitrijević poručio je građanima da se u što većem broju odazovu na poziv za vakcinaciju protiv korona virusa. On je rekao da je važno da se kolektivno zaštitimo i da je to sada prioritet.

„S obzirom na to da proces vakcinacije organizuje Kancelarija za Kosovo i Metohiju u dogovoru sa Vladom Srbije, apelujem na građane da pruže ruku i prihvate ovu, po mom mišljenju najvažniju pomoć koju nam naša država pruža, a to je zdravlje i mogućnost da budemo zaštićeni od virusa. Danas nema puno ljudi u svetu mogućnost da bude zaštićeno od Covida 19 a nama je to omogućeno i to trebamo iskoristiti“, rekao je Dimitrijević.

On je naglasio da građani treba da veruju struci koja kaže da je vakcina bezbedna a ne propagandi koju šire određene grupe.

„Ja to tvrdim iz sopstvenog primera. Primio sam među prvima kinesku vakcinu u Koršumliji, i s obzirom na moje godine osećam se mnogo bezbednije. Nema nikakvih simptoma niti problema. Kamo sreće da je postojala vakcina i prošle godine kada su naši građani na sopstvenoj koži u Goraždevcu osetili koliko je virus opasan“, rekao je Dimitrijević.

Dimitrijević je u emisiji „Otvoreno o svemu“, govorio i o pomoći koja se puža građanima u povratničkim sredinama i Goraždevcu sa posebnom pažnjom na starije građane.

„Dobro smo organizovani, sarađujemo sa crvenim krstom, imamo i volontere i jako dobru saradnju sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju koja je u svakom trenutku spremna da podrži sve realne zahteve naših građana“, kazao je predsednik Privremenog organa za Peć.

On je u emisiji govorio i o obezbeđenoj pomoći svima kojima je ona bila neophodna u protekloj godini.