Goraždevac: Održana javna debata o budžetu opštine za 2022. godinu [Video]

U Goraždevcu je odrzana javna debata u vezi planiranja opštinskog budžeta za 2019. godinu, na kojoj je učestvovao i gradonacelnik Peći Gazmend Muhadžeri.

U Domu kulture u Goraždevcu prisustvovalo je oko pedesetak građana koji su izneli svoje ideje u vezi ulaganja kapitalnih investicija opštine Peć. Građani koji su diskutovali, uglavnom su tražili da se obezbedi iskopavanje bunara, kanali za novodnjavanje i izgradnja brane na reci Bistrici, kako bi se poboljšali uslovi za bavljenje poljoprivredom.

Direktori osnovne i srednje škole u Goraždevcu Milan Anđelković i Žarko Portić istakli su potrebu da Opština Peć renovira školsku fiskulturnu salu.

Na javnoj debate je bilo reči i o bezbednosti u saobraćaju. Komandir podstanice POlicije Kosova u Goraždevcu Dimitrije Bešović rekao je da lokalni put koji prolauzi kroz osam sela nije kategorisan i istakao potrebu da se ovaj problem reši.

Predstavnik srpske zajednice Miloš Dimitrijević zadovoljan je dosadašnjim investicijama Opštine Peć i planiranom realizacijom za narednu godinu ali je istako problem plaćanja i starog duga za vodosnabdevanje u Goraždevcu.

Gradonačelnik Gazmend Muhadžeri izjavio je da će većina ideja ući u plan investicija za narednu godinu ali je dodao da će najvažnije investicije za narednu godinu ići na oporavak rečnog korita Pećke Bistrice, jer kako je rekao ono je uništavano u poslednjih trideset gdina.

Na konstataciju novinara Radio Goraždevca da opština nije javno preko ovog radija obavestila građane o javnoj debati i da je zato manje građana danas prisutno nego ranije ali i da ne dostavlja javna obaveštenja, gradonačelnik Muhadžeri je rekao da se građani ne odazivaju zato što su rešili većinu problema.

Opština Peć održva desetak javnih debata u vezi planiranja opštinskog budžeta, od kojih se većina održava van gradske skupštine u selima i naseljima.

Poslednjih sedam godina debata o planiranju budžeta opštine Peć se redovno održava i u najvećem srpskom selu u Goraždevac.