Srbi iz Berkova kod Kline bez vode od 13. jula

Izvor: Radio Kim

Desetak srpskih domaćinstava u selu Berkovo u Opštini Klina nema vodu više od 40 dana, potvrdio je za RTV Kim meštanin Borko Mašić.

Mašić kaže da je voda nestala 13. jula u delu naseljenom Srbima. Pored deset srpskih domaćinstava, bez vode su i dve kuće Egipćana i dve Albanaca katolika.

“Možete da zamislite kako se snalzimo bez vode. Stavim bure na traktor i idem na bunar kod komšija ili odemo do reke da napunimo vodu. Za stoku i baštu uzimamo sa reke, a za kupanje deteta i za kuću kod komšije iz bunara pa traktorom dovezem. Za piće kupujemo vodu”, kaže Borko za RTV Kim..

Ističe da su se obraćali predstavnicima Opštine Klina, kao i kompanije “Hidro-drini” ali da još uvek vode nema. Kako su im objasnili, u pitanju je kvar ventila.

“Uporno pokušavamo da svude smo išli, u opštinu Klina, u našu opštinu u Vidanju, ali još nema vode. Privremeni organ se založio ali ništa. U “Hidro-driniju” nam je direktor rekao da je u pitanju kvar ventila, ali evo oni dva meseca ne popravalju taj ventil”.

Mašića posebno zabrinjava epidemiološka situacija sa koronavirusom.

“Kad su bile najveće vrućine mi nismo imali vodu. A evo vidite da hara virus, a mi nemamo vodu da operemo ruke. Haos je stvarno”, kaže Mašić.

U povratničkom selu Berkovo trenutno živi dvadesetak Srba. Srpske porodice su ovde počele da se vraćaju 2007. i 2008. godine.