NVO „Nova društvena inicijativa“, pokrenula program LTL izazova

Foto: NSI

U LTL izazovu sve što je potrebno je da naslikate ili nacrtate nešto što vama predstavlja pozitivne međuetničke odnose na Kosovu. Najbolje crteže očekuju vredne nagrade: električni trotiner, pametni sat, light ring.

Nevladina organizacija „Nova drustvena inicijativa“ pokrenula je projekat Linking Through Lenses (LTL) kako bi proširili mogućnosti da se mladi uključe u stvaralačke, kreativne i alternativne aktivnosti u ostvarivanju zajedničkih interesa, i razvili održive odnose i zajedničke aktivnosti koje doprinose uzajamnim interesima.

LTL omogućava vizuelnim influenserima i influenserkama (Jutjuberi, Instagrameri, TikTokeri i drugi) da oblikuju kritičko mišljenje mladih na Kosovu, okupe zajednice, budu deo novih praksi i perspektiva u komunikaciji i dijalogu. Oni će se angažovati u keriranju novog pravca uticaja koji će pokrenuti dijalog i saradnju među zajednicama. 

Influenseri i influenserke će kreirati novi i inovativan sadržaj, koristeći njihovo prisustvo na društvenim mrežama, zajedno sa dubokim razumevanjem zajednice kako bi doprineli normalizaciji odnosa, promovisali pozitivne priče o interakcijama zajednica na Kosovu, kako bi se efikasno potisnuli negativni i toksični sadržaji.

Dvadeset i više godina nakon završetka konflikta na Kosovu, Albanci i Srbi žive i rade razdvojeno, sa malo prilika za obnovu narušenih odnosa. Međutim, trenutne mogućnosti digitalnog doba, u kojem ljudi međusobno komuniciraju putem društvenih mreža i platformi, omogućavaju nam da drugačije posmatramo jedni druge, ali i da promenimo način interackije.

Opsirnije o ovome mozete pronaći na sledećim linkovima.

http://ltl.newsocialinitiative.org/sr/o-projektu/ http://ltl.newsocialinitiative.org/sr/2021/09/08/drugo-darivanje/