Ostavka nakon vređanja predsednika i premijerke

Boban Stanković (Foto: Novosti)

Izvor: Radio Kim

Na društvenim mrežama juče je objavljen audio snimak na kojem se čuje kako Boban Stanković, predsednik Privremenog organa Kosovo Polje, nizom vulgarnosti i psovki vređa predsednika i premijerku Srbije. U međuvremenu Stanković je podneo ostavku.

Na snimku koji se brzo proširio društvenim mrežama čuje se kako Stanković svojim sagovornicima objašnjava detalje sa zadržavanja na Merdaru od strane srpske policije u januaru 2019. godine. On u tom razgovoru psuje i vređa predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić.

Stanković koji je do 6. januara 2020. godine bio na visokoj poziciji u Samostalnoj liberalnoj stranci (SLS), priča i o tome da, dok je bio u toj partiji, sa njim “nije hteo niko da sedi i pije kafu”, a da je sada postao “patriota”.

Nakon što je smenjen u SLS-u, Stanković je postao član Srpske napredne stranke, odnosno Srpske liste, a u februaru ove godine Vlada Srbije ga je imenovala za predsednika Privremenog organa Opštine Kosovo Polje.

Kako je sinoć objavio portal Kosovo onlajn, Stanković je podneo ostavku sa te pozicije.”Podneo sam ostavku iz ličnih razloga”, rekao je kratko Stanković. Nepoznato je, međutim, ko je autor snimka koji je u javnost dospeo prvog dana kampanje za lokalne izbore na Kosovu.