Jelena Đoković u Velikoj Hoči: Novaku ću preneti da mu je lepa domovina

Jelena Đoković u crkvi Svetog Stefana, Velika Hoča

Jelena Đoković supruga jednog od najboljih tenisera sveta svih vremena i direktorka fondacije “Novak Đoković” je danas zajedno sa predstavnicima fondacije “Ana i Vlade Divac” i Mohanđi posetila manastir Pećku Patrijaršiju, Visoke Dečane i Veliku Hoču.

Ona je novinarima rekla da je došla otvorenog srca, da se napunila pozitivnom energijom jer sus vi ovde puni ljubavi, i da je to za nju najveći utisak ove posete.

„Novaku ću preneti da mu je lepa domovina kao i meni. Ja sam ovde došla jednom drugom prilikom ali on dolazi samnom već za koju nedelju“, kazala je u Velikoj Hoči Jelena Đoković

Jelena Đoković je kazala da imaju nameru da pomognu ljudima koji žive ovde ali im treba pomoć oko realizacije.

„Mi ovde imamo volju ali je samo pitanje kako ćemo to da realizujemo. Evo došla sam ovde sa Anom i Vlade Divac fondacijom i sa Mohanđijem da upoznamo ljude sa kojima možemo da sarađujemo i da napravimo neke lepe stvari za našu decu ovde“,

Ispred tri fondaceije o poseti je govorila Marija Batinica, pi-ar fondacije Ana i Vlade Divac. Ona je naglasila da su planirali veliku grupnu posetu ali da je nisu realizovali zbog epidemioloških mera. Oni su kako je naglasila do sada obišli manastire Gračanicu, Pećku Patrijaršiju.

„Ukazala nam se ova divna prilika da danas budemo ovde u OŠ Svetozar Marković u Velikoj Hooči. Zajednička Misija naše tri fondacije je briga o deci i mladima i zato smo mi danas ovde. Nismo očekivali da će nas dočekati ovoliko dece, presrećni smo jer znamo da su takve mere da škole ne rade i da je sve prebačeno na online sistem“

Direktor o.š Svetozar Marković u Velikoj Hoči Marko Spasić je gostima u ime dece i nastavnika uručio zahvalnice.

„Hvala fondacijama Ana i Vlade Divac, Novak Đoković i Mohanđi što su izdvojili vreme i posetili nas i našu školu. Očekujemo dalju saradnji i hvala im na izdvojenom vremenu“.

Na kraju posete 55 đaka OŠ Svetozar Marković u Velikoj Hoči dobilo je poklone, kao mali znak pažnje ove tri organizacije. Predstavnici ove tri fondacije sutra će posetiti i manastir Visoki Dečani.