Sahranjen iguman manastira Duboki Potok

Sa sahrane Igumana Romila (Foto: Radio Goraždevac)

Na manastirskom groblju u Dubokom Potoku sahranjen je iguman ove svetinje otac Romilo.

Na praznik Rođenja Presvete Borogodice u ovom manastiru služena je liturgija, da bi potom episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije služio opelo nedavno preminulom igumanu manastira arhimandritu Romilu.

Beseda Vladike Teodosija

Molitveno je prisustvovalo mnogobrojno monaštvo i sveštenstvo više eparhija, među njima igumani Manastira: Arhangeli otac Mihajlo, Devinih voda o. Fotije, manastira Banjske o. Danilo, Feneka otac Makarije,Sočanice o. Damjan, Ribnika Prokopije, Crne reke o. Andrej, Sv. Jovana kod Pirota otac Mardarije, Sopoćana o. Teoktist i jeromonasi otac Nikolaj iz Preobraženja ovčarsko-kablarskog, Serafim iz Manastira Draževine dabrobosanske.

Pojale su monahinje iz manastira Brnjak sa igumanijom Stefanidom. Pored njih su bile i igumanija Sretenja ovčarsko-kablarskog, Nina, sa sestrama, i igumanija Anastasija Devička sa sestrom Jefimijom.

Manastirski hram u Dubokom Potoku posvećen je Vavedenju Presvete Bogorodice i u njemu su mošti Svetih Vrača i Svetog Nikite.

Opelo je služeno uz sasluženje sveštenstva i monaštva ove eparhije a prisustvovao mu je i veliki broj vernika koji je došao da oda poslednju poštu igumanu.

Otac Romilo je sahranjen na manastirskom groblju.