13.8 C
Pec
20. mar 2023

Mladi iz Osojana samoinicijativno očistili seosku reku

Grupa mladih iz Osojana organizovala je danas akciju čišćenja reke Kujavče. Pored velikog broja mladih koji su se odazvali akciji, sa njima je bio i sveštenik Jovan Cvetković, paroh osojanski.

„Ovo današnje okupljanje mladih je bilo zbog ideje da očistimo korito reke u kojoj smo se kupali kao klinci a danas podseca na deponiju. Nas dvadesetak je uspelo da ocisti mozda 0.01 odsto korita ali smo definitivno učvrstili vezu jedni među drugima i sve ostale akcije će se lakše održavati. Nije neka kliše priča već sam osetio jednu pozitivnu energiju i želju da ovaj posao dovedemo do kraja a zatim i da preduzmemo ostale akcije. Ovo selo će zaživeti jedino kroz ovakvo druženje a mi smo spremni da preduzmemo odgovornost“, rekao je u kratkoj izjavi za Radio Goraždevac Danilo Đurić, poznatiji kao reper Londan Londaneze.

Problem odlaganja otpada u reku Kujavču su stanovnici Osojanske doline više puta isticali. U poslednje dve godine usled zatrpanih pomoćnih kanala i nagomilanog otpada Kujavča se više puta izlivala i izazivala poplave lokalnih kuća i oranica.

NAJNOVIJE

Više