Mladi iz Osojana samoinicijativno očistili seosku reku

Osojane, čišćenje reke Kujavče (Foto: Londan Londaneze)

Grupa mladih iz Osojana organizovala je danas akciju čišćenja reke Kujavče. Pored velikog broja mladih koji su se odazvali akciji, sa njima je bio i sveštenik Jovan Cvetković, paroh osojanski.

„Ovo današnje okupljanje mladih je bilo zbog ideje da očistimo korito reke u kojoj smo se kupali kao klinci a danas podseca na deponiju. Nas dvadesetak je uspelo da ocisti mozda 0.01 odsto korita ali smo definitivno učvrstili vezu jedni među drugima i sve ostale akcije će se lakše održavati. Nije neka kliše priča već sam osetio jednu pozitivnu energiju i želju da ovaj posao dovedemo do kraja a zatim i da preduzmemo ostale akcije. Ovo selo će zaživeti jedino kroz ovakvo druženje a mi smo spremni da preduzmemo odgovornost“, rekao je u kratkoj izjavi za Radio Goraždevac Danilo Đurić, poznatiji kao reper Londan Londaneze.

Problem odlaganja otpada u reku Kujavču su stanovnici Osojanske doline više puta isticali. U poslednje dve godine usled zatrpanih pomoćnih kanala i nagomilanog otpada Kujavča se više puta izlivala i izazivala poplave lokalnih kuća i oranica.