Beograd: Humanitarni turnir za pomoć manastiru Gorioč

Manastir Gorioč (Foto: Radio Goraždevac)

Humanitarni turnir u stonom fudbalu i pikadu, namenjen sakupljanju pomoći za manastir Gorioč kod Istoka, biće održan 3. oktobra u “Princip pabu” u Beogradu, sa početkom u 16.00 časova.

Kotizacija po igraču iznosi 500 dinara, a novčana sredstva biće preusmerena za pomoć sestrinstvu ovog manastira i freskopisanje crkve posvećenoj Svetom Nikoli, uz blagoslov vladike Eparhije raško-prizrenske, Teodosija.

Ovo će ujedno biti jubilarni – stoti humanitarni događaj pod pokroviteljstvom humanitarne organizacije “Svi za Kosmet” iz Beograda.

Svi ljudi dobre volje koji žele da učestvuju u akciji prikupljanja pomoći za manastir Gorič, novac mogu uplatiti na sledeće načine:

– Humanitarna organizacija Svi za Кosmet, dinarski račun 285-2295090000074-05, svrha uplate Donacija za Gorioč. 

– Pejpal: szk.dijaspora@gmail.com

U okviru ovog događaja, organizatori najavljuju i nastup Gavrila Kujundžića, jednog od osnivača dečjeg ansambla “Kosovski božuri”, autora i kompozitora kultnih pesama, ali i svojevrsnih himni Orahovcu, Velikoj Hoči, Prizrenu, Kosovskim Božurima, Metohiji.

Gošća večeri biće dvostruka olimpijska šampionka u taekvondu, Milica Mandić. 

„Dođite da uz lepo druženje, pesmu, vatromet i tortu zajedno slavimo veliki jubilej i pomognemo još jednu našu ugroženu metohijsku svetinju”, poručuju organizatori.