Petković: Tablice sa oznakom KM će i dalje važiti, nema skidanja tablica

(FOTO: Miroslav Lajčak/Twitter)

Šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju i pregovač u dijalogu sa Prištinom, Petar Petković objasnio je jutros da će tablice sa oznakom KM i dalje važiti.

“Nema skidanja tablica, to je, pre svega, važno. Nema skidanja tablica, i što je posebno bitno za naše ljude na Kosovu i Metohiji, za 9 hiljada naših ljudi koji imaju KM tablice, ali i druge tablice koje izdaju naše policijske uprave za prostor Kosova i Metohije, ne skidaju se ni te tablice. One nastavljaju da traju i to je posebno važno kada je reč i o slobodi kretanja i o tome da možemo našu decu da vozimo u škole, da prevozimo naše bolesnike… Jer mi bukvalno nismo mogli da koristimo ambulantna vozila i druga vozila da bi doneli životne namirnice”, kazao je Petković za RTS.

“Ono što je najvažnije što naš narod dobija ovim sporazumom je da odlazi Rosu, dolazi Kfor čime se jača rezolucija 1244, nema skidanja tablica i ono što je posebno bitno za naše ljude koje imaju KM tablice je da se one neće skidati, što je bitno za slobodu kretanja”, rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM kaže da je važno da u dijalogu postižemo rešenja i idemo korak po korak u iznalaženju rešenja, i tome dijalog služi.

“Merili smo svako slovo i bitno je da imamo dobar sporazum”, rekao je za RTS Petar Petković.