Stojanović: Očekujem pobedu

Bramimir Stojanović (Foto: Kim)

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović kazao je nakon glasanja kako se nada da će izborni proces proći korektno i bez nepravilnosti.

„Vrlo je važno da se danas ljudi izjasne i kažu šta misle, da se opredele kako će se naredne četiri godine upravljati u ovoj opštini. Ne bih se takmičio da ne očekujem pobedu, videćemo da li će izborni proces biti potpuno regularan, to je ono što ćemo blisko pratiti i videćemo kakvi će biti rezultati“, rekao je Stojanović.

Na pitanje zašto smatra da bi on trebao da pobedi na ovim izborima, on je istakao da je potrebno promeniti sistem odlučivanja, kako bi se bolje upravljalo na lokalnom nivou.

„Ovo što smo sada gledali za posledicu ima jedan sveopšti haos koji je stvoren, od komunalnih do vitalnih interesa, infrastrukture koja postoji u ovoj opštini. Potrebno je da ponovo vratimo odlučivanje narodu, a ne pojedine skrivene i sive eminencije koje danas odlučuju više nego bilo ko ovde živi“, kazao je on.

Dodao je da očekuje od građana da budu hrabri i ne popuste pod pritiscima kojih je, kako kaže, bilo tokom predizborne kampanje.

„Biće ih i danas, tako da neka budu hrabri da bi naredne četiri godine imali čemu da se nadaju. Ukoliko popuste pod pritiskom čekaju ih još teže četiri godine nego što smo imali do sada. Ja verujem u ovaj narod apsolutno, da ne verujem ne bih se ni kandidovao, verujem da će biti hrabar danas, da će glasati onako kako misli. Naravno, paravan je ono što će im omogućiti slobodu, verujem da će biti hrabri kao što su bili mnogo puta u prošlosti i da će se jasno reći kakvu Gračanicu žele u budućnosti“, zaključio je Stojanović.