U srpskim sredinama gradonačelnici iz Srpske liste

Foto: KoSSev

Prema preliminarnim rezultatima CIK-a, u četiri opštine na Severu na jučerašnjim lokalnim izborima na Kosovu u borbi za mesto gradonačelnika, Srpska lista osvojila je sva četiri mesta. I u ostalim srpskim sredinama, kandidati ispred Srpske liste osvojili su ubedljivu pobedu.

Glasovi u četiri opštine na Severu nisu još uvek sto posto obrađeni, ali rezultat neobrađenih glasova ne može bitno uticati na promenu krajnjeg ishoda glasanja.

Na osnovu 100% prebrojanih glasova u Severnoj Mitrovici u nadmetanju za mesta gradonačelnika borili su se jedan srpski i jedan albanski predstavnik.

Milan Radojević ispred SL osvojio je 10,769 glasova-91,33%, dok je predstavnik albanskih političkih partija ispred Gi Mitrovica, ErdEn Atić osvojio 1,022-8,67%.

U opštini Zvečan za mesto gradonačelnika nadmetali su se Dragiša Milović i Slađana Pantović.

Ubedljivu pobedu na ovim izborima odneo je kandidat Srpske liste Dragiša Milović sa osvojenih 5,384 glasa-98,45%, dok je Slađana Pantović osvojila svega 85 glasova- 1,55%.

U opštIni Zubin Potok za mesto gradonačelnika nadmetala su se tri kandidata. Najviše glasova i u ovoj opštini osvojio je kandidat Srpske liste Srđan Vulović osvojivši 3,210 glasova-83,49%.

Drugi srpski predstavnik u ovoj opštini Slaviša Biševac, ispred GI Zubin Potok osvojio je 376 glasova-9,87%.

Jedini predstavnik albanskih partija bio je Ćerkin Veselji, ispred LDK Demokratske lige Kosova, osvojivši 259 glasova-6,74%.

U teritorijalno najvećoj opštini na Severu sa srpskom većinom u Leposaviću za mesto gradonačelnika borili su se jedan srpski i jedan albanski predstavnik.

Ubedljivu pobedu odneo je predstavnik Srpske liste Zoran Todić sa osvojenih 8,427 glasova-98,43%.

Dok je predstavnik PDK Demokratske partije Kosova, Šaćir Hetemi osvojio 134 glasa-1,57%.

Prema rezultatima CIK-a, i u ostalim srpskim sredinama na Kosovu kandidati za gradonačelnike ispred Srpske liste osvojili su ubedljivu pobedu.