U Bošnjačkoj mahali postavljene zastave Albanije i UČK

Istaknute zastave u Bošnjačkoj mahali (Foto Kancelarija za KiM)

U naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, večeras su postavljene zastave Albanije i UČК, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Ovo inače nije prvi put da u ovom delu grada budu istaknute zastave Albanije i Oslobodilačke vojske Kosova. Međutim, kako navode iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, reč je o “smišljenoj i opasnoj provokaciji” koja ima za cilj da izazove neodmerenu reakciju srpskog naroda na severu.

“Slavljenje terorističke UČК ima svoj prepoznatljiv potpis i vodi sve do vlasti u Prištini. Očigledna je namera Aljbina Кurtija da ponovo podigne tenzije na severu Кosova i Metohije, izazove incidente i tako pokuša da skupi neki politički poen. To što Кurti nije dobrodošao u srpske sredine na КiM, a sever pokrajine mu predstavlja svakodnevnu opsesiju, ne može kompenzovati ovakvim akcijama i kačenjem zastava terorističke organizacije u srpskim sredinama”, navodi se u pisanoj reakciji predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Takođe se ističe da kosovskog premijera Aljbina Kurtija ne zanima dijalog i normalizacija odnosa, već “novo rasplamsavanje tenzija”.