Nagrađen glumac Amaterskog pozorišta “Janićije Popović”

Mateja Dimitrijević u predstavi (Foto: Kim)

Mateja Dimitrijević, mladi glumac Amaterskog pozorišta “Janićije Popović” Doma kulture “Gračanica”, dobio je nagradu za ulogu Inspektora Harija u predstavi Misterija nestalog jajeta na ovogodišnjem Lektirići EX YU festu.

Mateja ne krije svoje oduševljenje zasluženom nagradom i navodi: “Hvala žiriju na ovoj nagradi, ovo mi puno znači, jer mi to daje podstrek da nastavim da se bavim glumom. Ovu nagradu posvećujem svojim kolegama glumcima iz Amaterskog pozorišta “Janićije Popović” Doma kulture Gračanica bez čije pomoći na sceni ja ne bih osvojio nagradu. Ovo je nagrada svih nas”.

Pobednik ovogodišnjeg Lektirići EX YU festa je Dramski studijo Centra za kulturu Požarevac sa predstavom „ Miš Maus kuća Haus iliti Mačak u čizmama“. Druga nagrada pripala je Studiju „ Bis“ iz Beograda za predstavu „ Mala princeza ili kako se pravi predstava“, a treću nagradu dobilo je Gradsko pozorište Jagodina za predstavu „ Svinjareva tajna“.

Ovogodišnji Lektirići EX YU fest deveti po redu trajao je od septembra do decembra 2021. godine i okupio je pozorišne ansamble iz Inđije, Surdulice, Gračanice, Prokuplja, Brusa, Кrive palanke, Loznice, Niša, Beograda, Leskovca, Tuzle.