Uhapšeno 10 osoba u Štrpcu, među njima i bivši predsednik opštine

Hapsenje (Foto: KPS)

U akciji Kosovske policije i Osnovnog tužilaštva u Uroševcu uhapšeno je 10 osoba, jedan od uhapšenih je bivši predsednik opštine Štrpce.

Tužilaštvo je saopštilo i da je među njima uhapšeni direktor urbanizma i druga lica. Oni se sumnjiče da su počinili krivična dela „Primanje mita”, „Davanje mita” i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja”.

„Osnovno tužilaštvo u Uroševcu vas obaveštava da po svom nalogu iu punoj koordinaciji sa Kosovskom policijom – Uprava za teške zločine u Prištini sprovodi akciju u opštini Štrpce. U vezi sa ovom akcijom, do sada je po nalogu državnog tužioca uhapšeno deset (10) osumnjičenih, među kojima su bivši predsednik opštine Štrpce, direktor Urbanizma, još nekoliko funkcionera i vlasnika preduzeća, zbog sumnje da su učinili krivična dela „Primanje mita”, „Davanje mita” i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja” Krivičnog zakona Republike Kosovo (KZRK). O svim ostalim dešavanjima u vezi sa ovom radnjom bićete blagovremeno obavešteni od strane Tužilaštva”, saopštilo je tužilaštvo.