Odbor za politiku i finansije opštine Peć održao prvi sastanak novog zakonodavstva

Sastanak Odbora za politiku i finansije (Foto: Opština Peć)

Odbor za politiku i finansije Skupštine opštine Peć održao je prvu sednicu novog zakonodavstva. Na sastanku su razmatrani predlozi koje su podneli relevantna Direkcija i gradonačelnik.

Sastankom je presedavao Redžep Kurtbogaj. Teme na sastanku su bile: Pregled Nacrta – Kalendara sastanaka Odbora za politiku i finansije i Skupštine opštine Peć, za 2022. godinu, nacrt pregleda – Plan rada Skupštine opštine Peć za 2022. godinu, nacrt pregleda – Planiranje završnih nabavki za 2022. godinu, pregled Akcionog plana za sprovođenje preporuka iz revizorskog izveštaja Nacionalne kancelarije za reviziju 2020, informacije načelnika o ekonomsko – finansijskoj situaciji Opštine, pregled predloga za formiranje ocenjivačkog odbora za sprovođenje procedura za dodelu nepokretnosti u Opštini, razmatranje predloga za formiranje Komisije za žalbe stranaka u postupku dodele kratkoročnog i dugoročnog korišćenja nepokretnosti opštine.

Na sastanku je bilo reči i o predlogu za imenovanje Opštinske akcionarske komisije za NPL. “Kosovatrans” SAD u Peći, zatim i o pregledu predloga za imenovanje Opštinske akcionarske komisije za NPL. “Ambijent” SAD u Peći, pregledu predloga za imenovanje Opštinske akcionarske komisije za NPL. EKO-SIG SAD u Peći i pitanjima i predlozima u vezi rada Opštine, koje su pokrenuli članovi.

Sledeći sastanak odbora za politiku i finanasije očekuje se da bude održan u februaru 2022. godine.

Pročitajte još:

Gradonačelnik opštine Peć presedavao prvim sastanakom Odbora direktora opštine