Organizacija „Svi za Kosmet“ prazničnim paketićim obradovala decu u Metohiji

Pokloni za decu (Foto: Radio Goraždevac)
  • Humanitarna organizacija „Svi za Kosmet“ podelila je paketiće deci iz Metohije. Oni su danas boravili u Goraždevcu, Orahovcu i Velikoj Hoči.

Volonter ove organizacije Tanja Bukušić kaže da su njihovi utisci prelepi, posebno videti decu sa puno ljubavi i osmeha.

“Godinama unazad to činimo uz pomoć naših donatara iz Srbije i van Srbije. Danas smo se ovde okupili da im učinimo ove prazniike srećnim i da koliko-toliko osete da imaju nekoga da im pomogne i da ih podržava i brine o njima, iako ne živi zajedno sa njima na ovim prostorima. Prelepi su utisci, pogotovo mala deca koja su puna ljubavi i osmeha, to je neverovatan osećaj. Imala sam priliku u Orahovcu da mi je devojčica prišla i srdačno me zagrlila. To je prosto neverovatan osećaj koji ne može da se opiše rečima“, kazala je član ove organizacije Tanja Bukušić.

Član organizacije „Svi za Kosmet“ Filip Stojić kaže da su ove godine oborili rekord u pravljenju paketića za decu sa Kosova i Metohije.

“Ove godine smo uspeli da napravimo 14.000 paketića, tako da će svako dete ne Kosovu i Metohiji dobiti paketić. Akciju je podržali 118 država i preko sto mesta je sprovedena akcija. To je na hiljade donatora širom sveta. Mi smo danas tim povodom ovde u Goraždevcu, da namamimo osmeh ovoj deci tako što će i oni dobiti paketić. Nadam se da ćemo naradne godine biti u još većem broju i uspeti da oborimo ovogodišnji rekord i da se opet družimo“, reko je Stojić.

Humanitarna organizacija „Svi za Kosmet“ organizuje već sedmu godinu za redom praznični akciju paketića za decu na Kosovu i Metohiji.

Pročitajte još:

Nemanja Jerković i FK „Solunac“ obezbedili poklone deci iz Goraždevca