Kancelarija za KiM: Prekinut protest u Vrbovcu

Razgovor pomoćnika direktora Kancelarije za KiM Ivana Vujića sa meštanima u Vrbovcu (Foto: Kancelarija za KiM)

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Ivan Vujić obišao je Vitinu i razgovarao sa meštanima ove opštine koji su prethodnih dana protestovali zbog politike zapošljavanja u svojim mestima. Kako je saopšteno, nezadovoljni su tokom višesatnog razgovora izneli probleme sa kojima se susreću, a dogovoreno je da u narednih mesec dana obustave proteste.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju napominju da im je važno da saslušaju probleme Srba na Kosovu i pomognu tamo gde mogu.

“Danas sam punih sedam sati razgovarao sa meštanima Vitine, njih 82 mi je iznelo svoje viđenje aktuelne situacije u opštini, probleme sa kojima se sreću, a čuli smo i određene sugestije kako da te probleme prevaziđemo”, navodi se u saopštenju pomoćnika direktora Kancelarije za KiM Ivana Vujića.

Dodaje se da ima problema koji traju i deceniju i duže, te da se neke stvari ne mogu rešiti ni preko noći, niti odjednom.

“Mi smo zamolili naše sugrađane da nam daju mesec dana da sagledamo kompletnu situaciju, proverimo njihove navode i potražimo rešenje, tako da su nam oni obećali da u narednih mesec dana neće biti novih protesta, dok Kancelarija ne proveri navode koji su izneti na današnjem sastanku”, istakao je Vujić.

On se, kako se dalje navodi, zahvalio meštanima Vitine na razgovoru i pozvao ih da i ubuduće probleme rešavaju razgovorom i mirnim putem, a ne blokadom institucija, jer se, kako navode, time ništa ne postiže.

Podsetimo, šezdesetak meštana blokiralo je prethodna četiri dana PO opštine Vitina koji se nalazi u Vrbovcu. Oni su tražili zaposlenje i pravednije upošljavanje u svojim sredinama.

Međutim, građani koji su prethodnih dana protestovali, danas iz raznih razloga nisu bili spremni da daju izjave za medije.

Pročitajte još:

Protesti u Plemetini i Vitini – mladi traže posao, kritikuju vlast zbog nepotizma