20.7 C
Pec
5. jul 2022

’’Ipak ništa od NATO’’ sledećeg jutra znači ’’podržali ulazak u NATO’’

Izvor:Kim

U dva dana prošle nedelje portal Srbija danas je obavljivanjem dve vesti povodom oglašavanja Ambasade SAD na Kosovu u vezi sa eventualnim prijemom Kosova u NATO sam sebe demantovao navodeći najpre „ništa od NATO“, da bi sutradan objavili kako su iz SAD „podržali ulazak u NATO“.

Prvobitno objavljena vest je naslovljena „MI SMO POSVEĆENI DA KOSOVO DOBIJE SVE ŠTO MU PRIPADA“ Amerika se oglasila o lažnoj državi – „ali ipak ništa od NATO“, dok je dan kasnije objavljen tekst sa naslovom „NOVI NOŽ U LEĐA SRBIJI! Neverovatno licemerje Amerike: Podržali ulazak LAŽNE DRŽAVE u NATO“.

Za obe vesti je navedeno da im je izvor redakcija Srbija danas.

U obe se, zapravo relativno korektno prenosi Tanjugova vest objavljena 5. aprila pod naslovom „SAD: Podržavamo težnje Prištine ka NATO, ali su zahtevi složeni“.

Portal Srbija danas uz uobičajene dodatke o „lažnoj državi“, već u nastavku naslova se zaključuje „ipak ništa od NATO“, a potom se prenose delovi odgovora američke ambasade u Prištini koji su prosleđeni prištinskom portalu Ljajmi.

Međutim, već sledećeg jutra Srbija danas objavljuje istu vest pod drugim naslovom: „NOVI NOŽ U LEĐA SRBIJI! Neverovatno licemerje Amerike: Podržali ulazak LAŽNE DRŽAVE u NATO“.

Dramatičan naslov uz, ovoga puta potpuno drugačiji zaključak o ulasku u NATO, te pominjanje „novog noža u leđa“ i „licemerja Amerike“ pridružen je istovetnom tekstu i porukama koje je Ambasada SAD u Prištini uputila kosovskom listu.

Stav SAD po pitanju ulaska Kosova u NATO nije nikakva novost, niti „novi nož u leđa Srbiji“.

O otvaranju vrata Kosovu za punopravno članstvo u NATO i Evropskoj uniji razgovarali su, početkom februara 2012, tadašnji premijer Kosova Hašim Tači i državna sekretarka Sjedinjenih Američkih Država Hilari Klinton.

Kako je nakon tog razgovora saopšteno iz Kabineta premijera Kosova, „Sekretarka Klinton je potvrdila da će Kosovo imati punu podršku Sjedinjenih Država u tom pogledu“.

NAJNOVIJE

Više