20.7 C
Pec
5. jul 2022

Petković: Kurti opasnost za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu

Izvor:Kim

Jedini koji predstavlja opasnost za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu jeste  Aljbin Кurti koji sanja da do poslednjeg Srbina očisti prostor Кosova i Metohije, navodeno je  u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

„U takvim snovima i planovima mu smeta predsednik Aleksandar Vučić koji se lavovski bori za intetese srpskog naroda na КiM, koji neće dozvoliti bilo komeda etnički očisti naš narod iz južne pokrajine i sprovodi nove pogrome i oluje. Upravo u tome leži razlog za svakodnevne Кurtijeve napade na predsednika Vučića, koji je dokazao svoju opredeljenost za regionalni mir i stabilnost, za gradnju poverenja imirnog suživota“, naglasio je Petar Petković

Petković je istakao da je  Beograd pomagao i Srbe i Albance, dok je Priština  obnavljala spomen kuću nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve, kao i da  Kurti hoće da pravi „veliku Albaniju“.

„Beograd se zalaže za „Otvoreni Balkan“ i dok odbija da formira ZSO kao garant mira i stabilnosti, Кurti šalje Rosu u srpske sredine“, kazao je on.

„Zato poručujem Aljbinu Kurtiju da će Aleksandar Vučić ostati njegova noćna mora jer nikada neće dozvoliti da očisti Кosovo i Metohiju od Srba i ostvari svoje ideale o etnički čistom Кosmetu“ zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

NAJNOVIJE

Više