Predstavnici Srpske liste odbili da prime pozive kosovskog Specijalnog tužilaštva

(Foto: Radio Kontakt Plus)

Iz Srpske liste je saopšteno da su predstavnici te političke partije – Goran Rakić, Igor Simić i Slavko Simić, odbili da prime pozive upućene od strane kosovskog Specijalnog tužilaštva, koje je pokrenulo krivični postupak protiv više od 70 ljudi zbog napada na ustavni poredak Kosova.

Pozivi su, kako je navedeno u saopštenju, upućeni u svojstvu osumnjičenih predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću, potpredsedniku Igoru Simiću i članu predsedništva Slavku Simiću.

Sva trojica su, kako je saopšteno, odbila da im budu uručeni pomenuti pozivi.

“Ostajemo pri stavu da se nijedno od lica sa tog spiska, pa i naši članovi neće odazvati tim pozivima, jer je u pitanju čist politički progon našeg naroda sa ovih prostora. U slučaju hapšenja bilo kog čoveka sa tog spiska – uslediće protesti svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima, pa čak i sprovođenje građanske neposlušnosti”, poručuju iz Srpske liste.

Naglasili su da je “srpski narod jedinstveniji nego ikad”.

Podsetimo, v. d. komandira Policijske stanice u Severnoj Mitrovici, major Goran Živković, potvrdio je da postoji spisak Srba koji se sumnjiče za rušenje ustavnog poretka Kosova, pokušaj teškog ubistva i druga krivična dela.

Da je 13 lica iz opštine Zvečan na spisku osumnjičenih za rušenje ustavnog poretka Kosova, potvrdio je komandir Policijske stanice u tom mestu, Dragan Stefanović.