21.7 C
Pec
9. avg 2022

Gračanica: Poslednji dan u osnovnoj školi. Rastanak uz muziku

Izvor:Kim

Maturanti OŠ „Kralj Milutin“ u Gračanici obeležili su poslednji dan škole uz muziku, bakljadu i zajedničko fotografisanje sa nastavnicima. Pored polaganja i proslave mature, pred njima je odluka odabira srednje škole.

Poslednji zajednički dan u osnovnoj školi, maturanti iz Gračanice nisu obeležili nastavom već proslavom. Većina svršenih osnovaca je već donela odluku koju će srednju školu da upiše.

“Planiram da nastavim školovanje, upisaću Saobraćajnu školu. Nedostajaće mi drugovi, ali nadam se da ćemo ostati u kontaktu“, kazao je Nemanja Petrović.

“Planiram da upišem Medicinsku školu, opšti smer. Veliki broj mojih drugova će upisati tu školu i drago mi je zbog toga“, rekla je Jelena Denić.

“Bio sam odličan đak u osnovnoj školi tako da planiram da upišem Medicinsku školu. Nedostajaće mi drugovi, mada većina će i upisati Medicinsku školu“, kaže Mateja Dimitrijević.

“Planiram da upišem Gimnaziju, nedostajaće mi drugovi ali ostaću u kontaktu sa većinom“, rekla je Aleksandra Ilić.

Nastavnici savetuju učenicima da budu obazrivi u biranju daljeg školovanja i buduće profesije.

“Poručio bih da pažljivo biraju kojim pozivom će se baviti i kakvu će školu upisati. Važno je da u svojim izborima prate svoje srce jer mnogo je važno da radimo ono što volimo, pa ako nas i za to dobro plate tim bolje“, istakao je Lazar Danić, nastavnik Muzičke kulture i jedan od razrednih starešina.

Danić kaže da je ova generacija učenika svojim uspehom nadmašila predhodnu i da očekuje da će u budućnosti neko od njih sigurno zameniti na mestu nastavnika.

“Ova generacija osmaka je bila dobra. Mogu slobodno da kažem bolja od predhodne. Kod nekih učenika nije bio uspeh zadovoljavajući, ali su dobra i vredna deca. Pošto sam ja profesor Muzičke kulture, mogu da kažem da imamo dosta talentovane dece u ovoj generaciji“, kazao je Danić.

Mirjana Petković nastavnica Srpskog jezika i književnosti deli mišljenje svog kolege i ističe da je ova generacija pokazala zavidan uspeh na polju obrazovanja ali i vladanja.

“S obzirom da je ova generacija osmaka imala tu nezgodu da se školuje u vreme pandemije koronavirusa, da su imali onlajn nastavu, kako su iskušenja bila velika, oni su odlični. Svi su puni elana, osmeha“, kazala je ona.

Nastavnica primećuje da su učenici emotivni zbog rastanka ali veruje da je pred njima lepa budućnost.

“Osmi razred završava osamdeset devetoro učenika. Kroz nastavu sam primetila da veliki broj njih želi da se bavi poslom predavača u školu. Nadam se da ćemo se kroz neko vreme sresti kao kolege u radu“, rekla Mirjana Petković.

Pred svršenim osmacima je polaganje maturskog ispita koji je predviđen za kraj meseca, odnosno 27 i 28. jun. Proslava maturske večeri je zakazana za 16. jun.

NAJNOVIJE

Više