22.8 C
Pec
5. jul 2022

Promocija knjiga Stojana Sekulića

Izvor:Kim

U okviru  Vidovdanskih svečanosti, Dom kulture „Gračanica“ ogranizuje promociju knjiga „Кosovska hronika Tomislava Sekulića“ i „Gračanička trilogija“, autora akademika prof. dr Stojana Sekulića.

Promocija će biti održana u Velikoj sali Doma kulture „Gračanica“, u četvrtak, 23. juna sa početkom u 20 časova. Govoriće Miloš Đorđević, Ratko Popović i autor.

Akademik prof. dr Stojan Sekulić rođen je u Gračanici, po zanimanju je lekar-hirurg i univerzitetski profesor.

Кnjiga „Кosovska hronika Tomislava Sekulića“ ima četiri dela : Prvi deo je „Кosovska hronika Tomislava Sekulića“, a predgovor koji je napisao autor ove knjige i obuhvata životopis Tomislava Sekulića. Drugi deo je treće izdanje knjige „Seobe kao sudbina“ Tomislava Sekulića. Treći deo su originalni rukopisi, dokumenta i intervjui. U ovom delu je i poglavlje „Pod lupom novinara“, u kome o Tomislavu Sekuliću pišu petorica istaknutih novinara srpskih glasila sa Кosmeta, koji su pratili njegov politički rad i delovanje. U ovom delu su i svi intervjui i diskusije koji su objavljeni u srpskim glasilima. Četvrti deo su fotografije i dokumenta, koji do sada nisu objavljeni.

„Gračanička trilogija“ obuhvata tri objavljene knjige: „Gračanica“ (2015), „Gračanički srez 20. i 21. vek“ (2019) i „Кosovska hronika Tomislava Sekulića“ (2022).

NAJNOVIJE

Više