22.7 C
Pec
13. avg 2022

Održan sastanak CIMIC-a i predstavnika međunarodnih organizacija u bazi KFOR-a u Peći

U bazi KFOR-a Vilađa Italia u Peći održan je drugi sastanak između šefa civilne i vojne saradnje i međunarodnih organizacija koje deluju na zapadu Kosova.

Sastanku su prisustvovali kancelarija UNMIK-a u Peći, kancelarija OEBS-a u Peći i Napredujemo zajedno (partner UNHCR-a za implementaciju).

Glavna svrha ove serije sastanaka je razmena informacija u različitim oblastima između vojne komponente i civilnih organizacija koje deluju u zapadnom Kosovu kako bi saradnja u oblastima od zajedničkog interesa bila delotvornija i izbeglo moguće dupliranje napora, termini projekata koje svi učesnici nameravaju da razviju kao podršku lokalnom stanovništvu.

Osoblje RC-W je posebno ilustrovalo aktivnosti i projekte CIMIC-a koji su sprovedeni i planirani u tekućoj godini i razgovarali o projektima koji će biti planirani za narednu godinu, sa posebnim osvrtom na one za podršku etničkim manjinama, ugroženim grupama,rodna ravnopravnost.

KFOR je, sa projektima civilno-vojne saradnje i donacijama, aktivan deo ukupnih napora NATO-a da podrži kosovske institucije i zajednice: 2021. godine, misija NATO-a na Kosovu uspela je da završi 26 projekata pomoći, stoji u saopštenju KFOR-a.

NAJNOVIJE

Više