Prizren: Totaj održao sastanak u skupštinskoj sali, primetno odsustvo pripadnika nevećinskih zajednica

(Foto: Radio Astra, opština Prizren)

Gradonačelnik Prizrena Šaćir Totaj održao je prvi javni sastanak sa građanima povodom predstavljanja šestomesečnog rada. Tokom sastanka u sali skupštine bila je primenta slaba zainteresovanost ne više od 20 odbornika i građana ali bez učešća stanovnika ili odbornika nevećinskih zajednica.

Tokom izlaganja gradonačelnik je predstavio prioritete lokalne samouprave u Prizrenu: transparentnost, modernizacija infrastrukture, povećanje zelenih površina i besplatni javni prostori za stanovništvo, kvalitetno obrazovanje, razvoj turizma i promocija grada. I ne samo nego i odgovornost, proaktivan pristup, efikasan rad i transparentnost u radi sa medijima vezano za opštinske aktivnosti će biti deo diskursa u radu samouprave pod njegovim vođstvom.

On se zahvalio prisutnima za učešće na ovom sastanku. Obavestio ih je da je imenovan koordinator za rad opštine na osnovu njegove odluke o formiranju radne grupe sa ciljem progresivnih promena. Gardonačelnik Šaćiri izjavio je da se sastao sa;

  • 16 ambasadora, dva zamenika ambasadora i delegacijama iz različitih ambasada.
  • 64 predstavnika različitih državnih institucija, lokalnih, centralnih i međunarodnih.
  • Održao je 8 sastanaka sa predstavnicima KFOR-a i preko 20 sastanaka sa predstavnicima NVO aktivista i organizacija.
  • Sasatao se sa predstavnicima privrede i zanatlija da bi čuo i po mogućnosti odgovorio na njihove zahteve i potrebe.

Kako javlja portal Kosovainfo, na bosanskom jeziku, ovo je sedmi mesec lokalne samouprave pod upravom Šaćira Totaja od prve sedmice decembra 2021, i još uvjek nije ispoštovana odredba ustava i izglasala dogradonačelnika za nevećinsku zajednicu, odnosno poziciju koja pripada Bošnjačkoj zajednici u opštini Prizren.

Na poslednjim lokalnim izborima u opštini Prizren učestvovalo je 4 političkih subjekta iz ove zajednice a partija koja je dobila najveće povjerenje Bošnjačke zajednice je Nova Demokratska Stranka, dok je kandidat sa najviše osvojenh glasova bio Merdžan Osmani.