32.7 C
Pec
8. avg 2022

Srpska lista potvrdila da je Radoičić u nedelju bio na Severu na barikadama

Izvor:KoSSev

Srpska lista upravo je potvrdila da je u nedelju na protestima Srba na Severu Kosova, bio i potpredsednik ove stranke, Milan Radoičić, kojeg potražuju kosovski organi vlasti.

Srpska lista oglasila se danas novim saopštenjem a povodom jučerašnjeg intervjua kosovskog ministra unutrašnjih poslova, Dželjalja Svećlje, koji je kazao da je ova stranka „obezvređena“, te da ne može više da ucenjuje kosovsku vladu, kao i da kosovska vlada ne želi da sarađuje sa njima jer bi, kako tvrdi, takva saradnja „bila kriminalna“.

Kazao je i da su barikade postavili „ljudi sa maskama, naoružani dugim cevima i dobro organizovani, podržani propagandno-informativnim ratom lažnim vestima medija iz Srbije, kao i sajber napadima“. Ujedno, je rekao i da strukture na Severu nemaju podršku širokih masa građana.

Govorio je i o potpredsedniku Srpske liste, Milanu Radoičiću, za kojeg je kazao da se „plaši“, te da nije na Severu, odnosno da je otišao odmah u centralnu Srbiju nakon što je početkom jula napravo video snimak u Leposaviću.

Danas se oglasila Srpska lista čiji je predsednik, Goran Rakić, ministar u Kurtijevoj vladi.

„Poslednja izjava ministra kosovske policije, Dželjalja Svećlje najbolje oslikava antisrpski stav vlasti u Prištini predvođene Aljbinom Kurtijem, koji nije zainteresovan za mir, već pošto-poto želi da izazove sukobe koji mogu imati nesagledive posledice po sve, i za Srbe ali i za Albance“, ocenjuju iz ove stranke.

Kaže da je Svećlja izneo „gomilu laži“ o Milanu Radoičiću i uopšte Srpskoj listi.

„Želi da ubedi i ohrabri sebe samog jer se uplašio srpske sloge i autoriteta potpredsednika Radoičića, ne shvatajući da što ga više napada to je podrška koju gospodim Radoičić ima među Srbima veća“, tvrde iz ove stranke.

Naznačili su i da upravo zbog toga Svećlja „ne sme da prizna da su Srbi na severu složniji nego ikad“.

„Ne sme da prizna da su Srbi odlučni da opstanu i ostanu bez obzira na njegove pretnje, da veruju rukovodstvu Srpske liste, da su u nedelju pokazali da se ne plaše njegovih pretnji“, poručuju iz Srpske liste.

Za razliku od navoda Svećlje koji je kazao da je Radoičić napustio Kosovo nakon snimka koji je sačinio početkom jula u Leposaviću, iz ove stranke poručuju da se Radoičić zapravo u nedelju ponovo „pridružio“ Srbima na protestima.

„Ono što je najvažnije, (Svećlja) ne sme da prizna da je svestan koliki autoritet gospodin Radoičić ima među Srbima, što se najbolje videlo u nedelju kada im se gospodin Radoičić pridružio na protestima, i bio sa građanima i rukovodstvom Srpske liste svo vreme, na opšte oduševljenje svih prisutnih koji su se tada osetili sigurnije i zaštićeno, jer je, kao i uvek kada je teško bio sa njima, vodeći računa o bezbednosti i sigurnosti svakog čoveka i svake porodice na severu“, navode iz Srpske liste.

Da se Radoičić kasno noću u nedelju prodružio sunarodnicima, potvrdilo je više očevidaca koji su svedočili našem portalu, a za šta do sada nismo imali zvaničnu potvrdu. Njegovom dolasku prethodili su hitni pozivi direktora institucija zaposlenima da odu na barikade u Rudaru.

Kažu i da se Svećlja nadao da će „lažnim optužnicama“ onemogućiti Radoičića da bude sa svojom narodom, ali i dodaju da se ovaj ministar „grdno prevario“.

„Ministar Svećlja je hrabar samo kada pošalje druge da izazivaju incidente na Severu i maltretiraju goloruk narod, stare, žene i decu, dok on sedi u svojoj fotelji u Prištini, dok za razliku od njega rukovodstvo Srpske liste deli sudbinu svog naroda svakoga dana, pa i na barikadama ulažući napore da se sačuva mir, i za Srbe i za Albance“, poručili su.

Naznačili su da je jedina istina u Svećljinoj izjavi to da Srpska lista ne sarađuje sa Kurtijevom Vladom jer, kako navode „ona radi protiv interesa srpskog naroda“.

Takođe dodaju da je politički cilj ove stranke obaranje sa vlasti Aljbina Kurtija, uz naznaku da je to u interesu svih koji žele da žive u miru na ovim prostorima.

NAJNOVIJE

Više