16.2 C
Pec
26. sep 2023

Neko iz policije pokušao da zaštiti M.B nakon što je pretio novinarima Radio Goraždevca

Nakon pretnje koje je M.B uputio novinarima Radio Goraždevca Javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave neko pokušavao da utiče na dežurne policajce.

Na pretnje novinarima su reagovala novinarska udruženja AJK, UNS i NUNS a redakcija Radio Goraždevca obavestila je OEBS, Kancelariju EU i međunarodne ambasade u Prištini.

Optuženi je pola sata nakon objavljene vesti u kojoj su analizirana dešavanja u Policijskoj stanici, došao ispred redakcije i uputio ozbiljne pretnje prvo novinaru Miliću Petroviću a onda svima u redakciji ukoliko ne povuku vest sa sajta.

U pomenutoj vesti, zbog koje je M.B pokušao da se obračuna sa novinarima, jedan od sagovornika rekao je u intervjuu za Radio Goraždevac da ga je M.B nagovorio da potpiše dokument za koji je M.B tvrdio da spašava svoju majku od gubitka posla, ali je ustvari potpisao izjavu kojom povlači potpis sa žalbe građana za loše ponašanje policajca koji je pokrenuo Lokalni odbor za bezbednost.

Slučaj je od strane novinara odmah prijavljen policiji a M.B je za njima u pretećem tonu došao u stanicu i sve vreme nekome na telefonskoj vezi govorio kako ima problem.

Došavši u stanicu M.B se na veoma drzak i vrlo neljubazan način obraćao dežurnim policajcima. U jednom trenutku je telefon pokušao da preda dežurnom policajcu S.P uz napomenu „da se jave šefu“. Policajac je odbio da uzme telefon i odgovorio da njegovi pretpostavljeni imaju broj i da ne sme da uzima telefon od okrivljenog. Nije se mogao odati utisak da su prisutni policajci bili zatečeni ovakvim gestom optuženog.

Dežurni policajci nakon ovoga odvode M.B u Policijsku stanicu Peć na ispitivanje a o spornim događajima u stanici napisali su službenu belešku, nakon čega je tužilac odredio pritvor.

Na pitanje novinara, da li znaju ko je bio sa druge strane telefona, policijski službenici nisu hteli da odgovore.

Svi ovi navodi su ušli u izjave i zapisnik policije a za sada ostaje nepoznato sa kim je M.B sve vreme bio na telefonskoj vezi i svojim ponašanjem bio gotovo ubeđen da neće imati posledica zbog izrečenih pretnji.

NAJNOVIJE

Više