32.7 C
Pec
8. avg 2022

Rečane: Zavšen turnir u malom fudbalu, pobednik ekipa Mušnikova

U Petak posle podne odigrana je finalna utakmica tradicionalnog turnira u malom fudbalu između ekipe Rekord Servis iz Prizrena i ekipe Mušnikova iz Mušnikova.

Na ovom tradicionalnom turniru, igralo se 20 dana, bilo je prijavljenih 24 ekipa, odigrano je 52 utakmice a postignuto je 242 gola. Na finalnoj utakmici između ekipa Rekord Servis i Mušnikova , konačan rezultat je bio 2 prema 1 za ekipu Mušnikova, tako da je ekipa iz Župe osvojila prvo mesto.  Treće mesto je pripalo još jednoj ekipi iz Župe, ekipi Grnčara koja je bila favorit ovog turnira.

Organizatori turnira sa sudijama

Incidenata nije bilo, najinteresantnije utakmice tokom ovog takmičenja, su bile one kad se sastaju ekipe iz Župe, odnosno ekipe susednih sela, ali do sukoba ili intervenicije policije nije dolazilo. Publika je tada interesantna na tribinama pa se navija bučnije uz tupane, naravno dolazi se do konačnog rezultata i pobeđuje ekipa koja je bolja. Situacija postaje napeta kada je tesan rezultat sa golom razlike, tada publika reaguje na svoje igrače upućuju im savete kako da dođu do boljeg rezultata, obezbeđenje na stadionu je spremno da reaguje na svaki pokušaj da ne dođe do nekih incidenata.Na kraju se ipak bez obzira na bućno navijanje sve dobro završi, bolji pobeđuje, igrači se  sportki pozdrave a publika i navijači odlaze svojim selima, gde se kasnije po kafanama prepričavaju utisci sa utakmica.

Tako se uglavnom završavaju tradicionalni turniri u Rečanima, sa puno energije među organizatorima, razdraganom publikom gde su najčešće meštani kolji dolaze na odmore u svome kraju, pa se tada i neki sretnu a nisu se videli godinama. Sve je to tako tradicionalno još od 1970. Godine, kada je organizovan prvi turnir u malom fudbalu u ovom regionu okoline Prizrena, odnosno centralnom selu Župe.

 

NAJNOVIJE

Više