Lajčak: Rešenja hitno potrebna

(Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak je naveo na Tviteru da je u Beogradu nastavio otvorene i ozbiljne razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova i poručio da su rešenja hitno potrebna.

Lajčak je na popularnoj društvenoj mreži napisao i da su pitanja energetike i registarskih tablica bila posebno važna na sastanku sa Vučićem “jer su rešenja hitno potrebna”.

“Danas sam u Beogradu nastavio otvorenu i ozbiljnu diskusiju sa predsednikom Vučićem o daljem putu ka normalizaciji odnosa. Energetika i registarske tablice su bile visoko na našem dnevnom redu jer su rešenja hitno potrebna”, naveo je Lajčak.

Podsetimo, pitanje registarskih tablica je ponovo aktuelno jer 31. oktobra ističe rok koji su vlasti u Prištini postavile za obaveznu preregistraciju vozila sa srpskim tablicama na RKS registarske oznake.

Lajčak se prošlog petka sastao u Prištini sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem. Nakon susreta evropski zvaničnik je rekao da postoji rizik od oduzimanja licence kompaniji za snabdevanje strujom Elektrosever, ali da Brisel ne želi da se to dogodi.