Velika Hoča: Odneta zastava sa spomenika ubijenim i kidnapovanim Srbima

Nova zastava na spomeniku u Velikoj Hoči (Foto: Kancelarija za KiM))

U noći između subote i nedelje, nacionalna zastava  na spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoči pocepana je i odnesena, saopšteno je medijima iz Kancelarije za KiM.

Kako se dalje navodi, predstavnici Privremenog organa opštine Orahovac u nedelju su odmah postavili novu trobojku.

Podsetili su da ovo nije prvi put da ekstremisti skrnave spomenik u Velikoj Hoči.

“Novembra prošle godine polomljen je krst, srušen jarbol i ukradena zastava sa ovog znamenja koje je podignuto u spomen na 84 nevino stradalih Srba sa teritorije ove opštine tokom 1998. i 1999. godine”, stoji u saoptenju.

“Umesto da njihov spomenik bude mesto najvećeg pijeteta i poštovanja, on se kontinuirano skrnavi i uništava, ali će Кancelarija za Кosovo i Metohiju sa privremenim organom Orahovca sanirati svako takvo oštećenje, jer nećemo dozvoliti da mržnja i nasilje opstanu”, pručili su.

“Nema sumnje da ovakvi sramotni incidenti imaju svoje uporište u antisrpskim izjavama i postupcima političara iz Prištine koji nemaju poštovanja ni trunke civilizacijskog odnosa ni prema Srbima koji su ostali da žive na Кosovu i Metohiji, a mira ne daju ni mrtvim Srbima, čiji se grobovi i spomenici učestalo vandalizuju”, zaključuje se u saopštenju iz Kancelarije za KiM.