Prijave za “Grafest”

Dom kulture Gračanica (Foto: Helikim)

Jedanaesti međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi “Grafest”  održaće se od 5. do 7. decembra 2022. godine u Domu kulture “Gračanica”, saopšteno je medijima.

Prvenstveni cilj festivala je podsticaj i afirmacija lokalnih autora čiji se radovi prikazuju u takmičarskom delu programu, kao i upoznavanje ovdašnje filmske publike sa delima savremene dokumentarne evropske produkcije kroz revijalni deo programa.

“Ovim putem pozivamo televizijske i samostalne produkcije, kao i nezavisne autore da prijave svoje dokumentarne filmove i srodne dokumentarne televizijske forme (reportaže, emisije, priloge) proizvedene posle 01. januara 2016. godine. Nema ograničenja u trajanju (minutaži), ali broj prijavljenih radova koje pojedinačna produkcija može da prijavi ne sme da premaši deset”, navode organizatori.

Popunjene i potpisane prijave mogu se slati na imejl adresu Doma kulture “Gračanica,(domkulturegracanica@gmail.com).

Formular je napravljen, kako je saopšteno, tako da se sva polja mogu popuniti elektronski, kao i elektronski potpisati. Moguće je i popunjenu prijavu odštampati, svojeručno potpisati i poslati je skeniranu imejlom, poštom ili lično u Dom kulture “Gračanica”.

Poželjno je, naglasili su, da se radovi postave onlajn i pošalju kao link za gledanje i/ili preuzimanje (download). Radove je moguće dostaviti i na DVD-u ili USB-u na adresu DК “Gračanica”.

Pored takmičarskog dela programa, za koji se radovi biraju putem konkursa, postoji i revijalni deo programa u kojem se prikazuje svega nekoliko pažljivo odabranih filmova iz domaće i evropske moderne dokumentaristike, po izboru selektora. Radovi za revijalni deo programa se ne prijavljuju putem konkursa.

Rok za prijavljivanje je 15. novembar 2022. godine.